MANDAL: – Det ligger en prinsipiell vurdering bak et slikt vedtak, sier Inga Fjeldsgaard (Ap) som kom med forslaget under møtet tirsdag kveld.

Mandal Kirkelige Fellesråd ønsker å bygge et nytt kirkesenter ved dagens kirke. De har bedt om å få selve råtomta. Dessuten å få inntektene av et salg av menighetshuset i Store Elvegate, et hus kommunen i dag eier. En siste forutsetning er å få inntektene av salg av festetomta som ungdomslokalet på Sanden står på. Også denne er eid av kommunen.

Rådmannen har regnet ut at verdiene av disse to salgene er på rundt 5,1 millioner kroner.

Avvist

Men dette ble altså avvist av et flertall i driftsstyret med Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

– Vi mener for det første at det er feil av kommunen å gi vekk slike verdier med den økonomien kommunen har. Det kan framstå som en diskriminering overfor andre trossamfunn, sier Fjeldsgaard.

Pengesum

Hun sier hun er klar over at dette ikke er verdier som her og nå utløser en pengesum for kommunen. – Men det kan gjøre det i framtiden, påpeker hun.

UNGDOMSLOKALET: Ungdomslokalet på Sanden ligger på en kommunal festetomt som menigheten ønsker å selge. Foto: Jarle R. Martinsen

Dessuten sier hun at samhandlingsreformen gjør at man må se hele området ved sykehuset under et. – Krefter taler også om å selge sykehuset. Dette kan bety at tomter kan tilrettelegges for salg og slik gi inntekter til kommunen, sier hun.

Blir ikke opphevet

Høyres Sven Seljom stemte for rådmannens innstilling.

– Jeg forstår argumentene fra flertallet om det prinsipielle, men det er å blande kortene litt. Tomtene på Sanden og Store Elvegate ble lånt vekk til menigheten på 70-tallet, og vil ikke gi inntekter for kommunen den dag i dag. Avtalen fra den gang vil jo ikke bli opphevet, påpeker Seljom.

Endelig avgjørelse tar bystyret i neste uke.