ÅSERAL: Tirsdag formiddag ble branntomta undersøkt av kriminalteknikere fra Felles krimenhet i Kristiansand. Med på åstedsundersøkelsen var en el-ingeniør og lensmann i Åseral, Tor Kasin.

— Vi gjennomfører en vanlig åstedsundersøkelse, hvor målet er å finne årsaken til brannen, sier Kasin til Fædrelandsvennen.

Fire av boligkompleksets ni leiligheter ble totalskadet i brannen. Leiligheten hvor brannen trolig startet ble så godt som tilintetgjort, men Kasin mener det likevel er mulig å finne årsaken i ruinene.

— Det er folk med lang erfaring som holder på og det er utrolig hva de kan finne ut av, sier Kasin.

Kom hjem da det brant

Ved 10-tiden ble det brukt en gravemaskin for mer effektivt å kunne grave seg fram i ruinene.

— Det er mye brannrester som vi må løfte bort for å kunne undersøke stedet nærmere, sier Kasin.

Brannen startet i leiligheten som lå lengst vest, i andre etasje. Etter kort tid sto den i full fyr og brannen spredte seg til tre andre leiligheter. Brannmannskapene klarte imidlertid å redde halvparten av bygningen.

Alle leilighetene skal ha vært tomme da det begynte å brenne. Politiet har tidligere opplyst at to personer med tilknytning til leiligheten hvor brannen trolig startet, var på vei tilbake til hytta da de oppdaget at det brant.

Har ingen teorier

Lensmann Kasin ønsker ikke å kommentere om politiet har noen teorier rundt brannårsaken.

— Jeg vil ikke begynne å spekulere i det. Det gjenstår å se hva årsaken var, sier Kasin.

- Når tror du dere vet noe mer?

— Det kan nok gå noen uker, men det har jeg ikke oversikten over her og nå. Det kommer litt an på hva som blir funnet og hvilke undersøkelser som må gjøres av dette, sier Kasin.

Når åstedsundersøkelsene er avsluttet vil området bli frigitt, slik at hytteeierne kan starte arbeidet med gjenoppbygning.