ALVORETS STUND: Ivar Askeland (t.v.) ankommer gressmatta sammen med hoveddommer Kjetil Thorsø Hansen og den andre assistentdommeren, Eivin Hansen. Foto: Jon Anders Skau
FORNØYD: Linjemann Ivar Askeland gjorde en tilnærmet prikkfri kamp. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: Søndag var det knapt noen som så linjemann Ivar Askeland fra idrettslaget Kvernbit, der han dels trippet, dels jogget langs den sørlige linjen da Start avsluttet hjemmesesongen ved å banke Kongsvinger på Sør Arena.

Den saken skriver andre om.

Men ingen andre skriver om linjemannen.

Ingen klappet for ham heller, selv om han gjorde en tilnærmet prikkfri jobb med sitt flagg.

To ganger

Bare i det 17. og i det 82. minutt var det tilløp til buing fra et publikum som ikke er kjent for objektiv saklighet. Det gjaldt et par innkast.

Saklighet er heller ikke Tom Nordli kjent for, treneren som har ledet Start og som nå ledet motstanderen for nest siste gang.

Etterpå, i dommergarderoben, ville ikke Askeland kommentere hva de to snakket om under kampens hete.

Dessuten var han rimelig heldig med været. Linjedømming, eller assistentdømming som det formelt heter, er ingen spøk i november.

Det sluttet å regne da kampen begynte. Dessuten var det fem grader pluss, ikke minus, som det kunne ha vært på denne tiden, og selv da ville Askeland og hans kolleger ha måttet bruke shorts, for det krever reglementet til Norges Fotballforbund.

Men vanter hadde han tatt på, kan hende for ikke å miste flagget.

Langveisfra

Ivar Askeland, som er 28 år og tjener de fleste kronene som bankmann, hadde reist langt for å kontrollere offside og innkast i Kristiansand i november. Helt fra Meland, en halv times kjøring nord for Bergen, kom han.

Etterpå kunne han kvittere ut 2000 kroner og anerkjennelse fra kampens hoveddommer, Kjetil Thorsø Hansen, som hadde reist helt fra Trondheim for å blåse i fløyte og dele ut kort i Kristiansand. På Askelands motsatte side var det Eivin Hansen som hadde jobben. Han kom fra Grorud nordøst i Oslo, og hadde rimelig grei kontroll, han også.

På spørsmål om jobben var en kald fornøyelse, svarte Askeland at han har kjent det verre.

Vi har også sett det verre.

Som under sesongens siste hjemmekamp i fjor.

Det snødde og det var første søndag i advent,

Dessuten tapte Start 1-6. Men mennene på linjene med sorte shortser gjorde som de skulle, uten at noen klappet, da heller.

Det var da jeg besluttet at i november 2012 skal jeg løfte fram en av dem.

Nå er det gjort.