LILLESAND: – Jeg er veldig stolt, forteller Lise Andersen, leder av Kulturnatta i Lillesand.

Fredag 21. oktober er en spesiell dato for henne. En dato hun og resten av komiteen har jobbet mot ukentlig, siden begynnelsen av august.

– Det blir det beste Kulturnatta vi har hatt, bedyrer Andersen, som har vært med i fem av seks år.

– Hva er det som gjør denne Kulturnatta så spesiell?

– Det skjer mye mer for de unge enn tidligere.

Dette er litt takket være flere unge i årets komité, noe som i følge Andersen har vært både positivt og gøy. De har sørget for ting som skaterampe og grafittimaling. Skrekkfilm i fjøset i Museumsgården er nok heller ikke å forakte.

DUGNADSÅND OG ANDRE ÅNDER:

Konserter, paraplyparade, vitenshow og «tvungen yatzi» er noe av det andre du kan oppleve denne bestemte natten. De minste er heller ikke glemt.

– På museumsloftet fortelles det spøkelseshistorier. Vi har ikke lov til å bruke levende lys, men alle barna får utdelt lommelykter. Dette kan bli ganske skummelt, sier hun.

Ønsker du deg et aldri så lite «adrenalinkick», er kanskje stylteløp noe for deg.

– Selvfølgelig skal jeg delta, men jeg har ikke øvd. Jeg håper styltene blir ferdige noen dager i forveien, så jeg kan få trent litt, ler Andersen.

Hun er også leder for Lillesand Handelsstand, og setter pris på samarbeidet mellom dem og Lillesands kulturliv. Ikke minst at folk stiller opp gratis.

– Dugnadsånden er helt fantastisk, alle aktørene jobber frivillig. Vi er veldig glade i byen vår, og ville lage et godt program. Her er litt av hvert for alle sammen.

Få mer informasjon på Kulturnattas facebookside Kulturnatta-i-Lillesand