Landslagssjef Pitso Mosimane medgir at han ba spillerne om å trygge uavgjort i hjemmekampen mot Sierra Leone lørdag i den tro at det ville være nok til å vinne gruppen og sikre plass i sluttspillet i januar.I virkeligheten trengte Sør-Afrika å vinne kampen fordi laget ikke nådde opp i innbyrdes oppgjør mellom de tre lagene øverst på tabellen. «Bafana Bafana» feiret etter den målløse kampen i Nelspruit, bare for å bli konfrontert med at Niger er gruppevinner og sluttspillklar for første gang.

— Det er veldig trist for Sør-Afrika, for dette landet fortjener å være med i sluttspillet. Jeg føler at jeg har mislykkes, sa Mosimane da sannheten gikk opp for ham og omgivelsene.

Mosimane, som ble landslagssjef etter VM-sluttspillet i fjor, trodde at målforskjell ville avgjøre ved poenglikhet. Da han fikk høre at Niger lå under i Egypt, endret han taktikk og ba spillerne om å spille for ett poeng.

— Dere tror vel ikke jeg ville latt spissene bli sittende på benken og satt inn en midtbanespiller om jeg visste at vi trengte et mål, sa Mosimane, som er misfornøyd med reglene. (©NTB)