HOVDEN: — Knallbra! Alt er åpent, sier en entusiastisk Konrad Byklum ved Hovden skisenter.

Torsdag ettermiddag melder han om fine forhold i bakken, minimalt med vind og mye sol.

— Vi har hatt om lag 2000 besøkende daglig hele vinterferieuka, og det er vi godt fornøyd med. Det er helt ypperlig her nå. Det kom 20 cm nysnø for ei uke siden. Et par dager med fuktig vær etterpå, gjorde at snøen fikk satt seg, så nå er det helt konge, fortsetter driftslederen. Hovden har hatt plussgrader på dagtid, men et par minus nattestid de siste dagene.

Også på Bortelid er humøret på topp.

— Strålende sol, blå himmel og rett og slett fantastiske forhold. I dag, torsdag, har vært den best besøkte dagen til nå i vinterferien, og trolig blir det like mange gjennom helgen, sier Odd Tryland som lokker med 150 cm snø og et nytt kjempehopp i trekk nummer tre. Og alt er selvsagt åpent.

— Perfekt, sier Kenneth Abrahamsen når han blir bedt om å karakterisere alpin- og langrennsforholdene på Eikerapen Alpinsenter i Åseral.

— Sola skinner, det er et par plussgrader og vi har åpnet flere løyper enn noen gang før. Vi skal blant annet preparere en ny svart løype helt fra topp til bunn nå i kveld. Den vil være åpen fra fredag morgen. I tillegg har vi åpnet tre nedfarter som ikke har vært i bruk på flere år, forteller han. For dem som søker utfordringer, er det nå mulig å starte nedfarten med rails. En del av utstyret er nemlig flyttet fra terrengparken til sidene av hovedløypa. Abrahamsen anslår snømengden i anlegget til mellom 160 og 170 cm.

Barnebakken er for øvrig åpen fra 18-20 hver kveld denne og neste uke.

Gunvor Ljosland på Ljosland skisenter melder om full fres i anlegget igjen, etter at de hadde et havari i trekket på tirsdag. Men nå er alt åpent og det er 150 cm snø.

Jan Wojtaszek ved Brokke alpinsenter, høres ut som om han smiler gjennom telefonrøret når han skal fortelle hvordan det er for skifolket i Valle akkurat nå.

— Fantastisk. Masse sol, masse folk og masse snø. Vi har 5-6 varmegrader, men fast og fin snø og ingen slaps. Alt er i gang og det er bare blide mennesker å se. Dette er veldig, veldig gledelig, konstaterer han.

Også helt nede ved kysten på Tveit er det fullt trøkk.

— Vi ligger i skyggesiden og har fortsatt bra med snø. Trekket er åpent fra 12-18 til og med fredag. Lørdag og søndag er det åpent 11-17, og mandag og tirsdag fra 17-21, opplyser Morten Ryen.