LUND: På formannskapsmøtet i Lund luftet ordfører Olav Hafstad ideen om TV-programmet. Responsen fra politikerne viste seg i form av latter, og de fleste kunne styre sin begeistring, skriver Avisen Agder.

Konseptet går ut på å finne elleve forskjellige kommuner som får besøk av en buss med kvinner fra byen. Kvinnene skal i tillegg til å få møte lokale ungkarer få oppleve hva bygda har å by på.

Det er opp til de lokale ungkarene og hva bygda har å by på om kvinnene bestemmer seg for å hoppe av bussen og bli værende i bygda.

— Det er sikkert noen menn som hadde likt å få besøk av disse damene, men utfordringen ville da vært om de kunne sovet over hos ungkarene, sier rådmann Rolv Lende med en spøkefull tone til Avisen Agder.

— Jeg ville i hvert fall ikke hatt disse damene boende hos meg, fastslår han.

Hovedgrunn til at Lund kommune takket nei er kostnadene. Arrangørene bak serien er nemlig avhengig av at kommunen dekker kostnaden av overnatting av både deltagere og crew, til sammen hele 50 person.

Det er Monster Entertainment som er i full sving med å utvikle en ny programserie for TV Norge, der forskjellige distriktskommuner skal vise frem det unike med akkurat sin kommune.

De ønsker å finne totalt elleve kommuner som alle er rammet av fraflytting.

- Det hadde sikkert vært et fint konsept, men vi har en befolkningsvekst i 2010 på halvannen prosent. Vi har økt fra 3139 innbyggere i januar 2010, til 3186 innbyggere som vi er nå, informerer Lende til avisen.

— Vi har stor vekst i folketallet, derfor vil ikke formannskapet gå videre med denne saken. Vi har heller ingen egne arrangementer, slik som Ungkar-festivalen i Suldal som vi kan knytte det opp mot, fortsetter Lende.

Rådmannen påpeker at kommunen ikke har mulighet til å dekke kostnadene til overnattingsplass for 50 personer i fem til seks dager.

I 2011 er det et overskudd på 25 menn i Lund Kommune.

— Men dersom vi hadde vært i 2003 da vi hadde overskudd av 108 menn, hadde bussen vært mer enn hjertelig velkommen! avslutter Lende.