KRISTIANSAND: — Jeg er kanskje ikke ”typisk” (hvem er nå egentlig det?), men jeg betrakter meg selv i høyeste grad som en ”bypatriot”; altså en som er glad i sin by og opptatt av å fremme dens interesser, skriver Arvid Grundekjøn i et leserbrev i dagens utgave av Fædrelandsvennen.

— Jeg har oppfattet ham slik at han kommer tilbake hvis han blir ordfører. Det er ikke noe jeg ville ha gjort. Jeg mener at når du stiller til valg som lokalpolitiker, skal du gjøre en så god jobb som mulig enten du kommer i posisjon eller opposisjon, sier Mette Gundersen til Fædrelandsvennen.

Det var i forbindelse med lørdagens meningsmåling at Mette Gundersen sa til avisen at Grundekjøn er ”en litt uortodoks toppkandidat, som ikke er en typisk bypatriot.”

Dette har irritert Grundekjøn så mye at han har skrevet et langt leserbrev til Fædrelandsvennen, der han blant annet redegjør for sin oppvekst på Grim i Provst Lassens gate, ungdomsaftener i Grim kirke og skolegang. Han påpeker også at hans far var en ”gadas gutt”, oppvokst i Kristian 4.s gate, og at moren var fra Lømslandsvei med utsikt over både Kvadraturen og fjorden.

Mette Gundersen stiller på sin side spørsmål til det å hente inn en politiker som ikke er tydelig på at han vil engasjere seg lokalt, uansett hvilken posisjon han får.

BLI MED PÅ DISKUSJONEN:

Er Arvid Grundekjøn en typisk bypatriot?