KRISTIANSAND: I lørdagens Fædrelandsvennen skrev forfatter og skribent Pål Hetland et innlegg i spalten "Signert". Forfatteren valgte å skrive innlegget som en kontaktannonse, men forteller at han ikke så på det som en kontaktannonse.

– Ved å bruke ord som blakk og nevrotisk tror jeg du skremmer bort de fleste, uansett hvor sjarmerende de kan synes resten er, sier Hetland til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Slik begynner forfatteren kontaktannonsen sin: "Jeg er en 43 år gammel fraskilt, litt naiv og vimsete nevrotiker, omdiskutert og forhåndsdømt, uten fast jobb og sparekonto" . Les hele innlegget til venstre.

Hetland forteller at intensjonen aldri var å finne seg en ny dame ved dette innlegget, men heller et lite eksperiment for å se hvor åpen han torde å være.

– Hadde jeg ment dette innlegget seriøst hadde jeg moderert kravene til drømmekvinnen, flirer forfatteren, som skriver i annonsen at kvinnen i hans liv blant annet må være slående vakker, dyrisk sexy og svært intelligent.

Nødløsning

Forfatteren forteller at han ikke hadde mange timene på å finne et nytt tema å skrive om, etter at hans første plan gikk i vasken.

– Det er skrevet ut i fra et oppriktig utgangspunkt, selv om det hele har et snev av ironisk preg over seg, sier Hetland.

– Jeg er for eksempel ingen nevrotiker, med unntak av enkelte trekk, kanskje.

Han tror det sitter mange single folk i samme aldersgruppe som ham selv og deler de samme tankene. Forfatteren håper at han kan bidra til å bryte ned noen barrierer.

– Folk må tørre å vise hvem de er. Vi er så flinke til å gjemme oss bak fasader, understreker forfatteren.

Positive tilbakemeldinger

Det var ikke før en venninne av Hetland leste innlegget og sa at han kom til å få en del respons, at forfatteren ble oppmerksom på at det kunne virke om en kontaktannonse.

Jeg så ikke på det som en kontaktannonse, men det var min måte å sette ord på det en del folk synes er pinlig privat

– Den tanken hadde jeg faktisk ikke tenkt. Jeg så ikke på det som en kontaktannonse, men det var min måte å sette ord på det en del folk synes er pinlig privat, sier han.

Hetland kan fortelle at han har fått mange gode tilbakemeldinger på Facebook og to konkrete henvendelser innboksen. Han innrømmer at henvendelsene kom litt brått på, og har ikke rukket å tenke om det kan være noen potensielle kandidater da Fædrelandsvennen snakket med ham søndag kveld. Likevel utelukker han ikke at han en gang kommer til å prøve nettdating.

– Alle de hyggelige tilbakemeldingene har ikke gjort det mindre aktuelt, avslutter Hetland.