KRISTIANSAND: 2491 personer er nå helt uten arbeid i Vest-Agder. Det er 2,8 prosent av arbeidsstyrken. På landsbasis er ledigheten 2,8 prosent.

— Arbeidsledigheten stiger som vanlig litt i juli. Dette skyldes en normal, sesongmessig svingning. Årsaken er at det er ferietid med tilhørende lavere aktivitet i næringslivet. I tillegg har Nav et lavt tiltaksnivå sommerstid, sier kommunikasjonsrådgiver i Nav Vest-Agder, Stein Otto Daatland i en pressemelding.

Det er 572 langtidsledige i juli og det er opp 21 personer fra juni og 196 færre enn for et år siden, skriver Nav.

LES OGSÅ: Økt ledighet i Aust-Agder

Behov for arbeidskraft

Det ble i juli utlyst 246 ledige stillinger, mot 540 i mai. Flest utlyste stillinger var det innen helse, pleie og omsorg (44 stillinger), bygg og anlegg (36 stillinger), ingeniør og iktfag (33 stillinger). Bransjer med flest ledige er bygg- og anlegg, industrien og butikk/handel, opplyser Nav.

1,6 % i Audnedal

I fylket er det for øyeblikket høyest ledighet i Flekkefjord med 3,4 prosent. Så har Kvinesdal 3,2 prosent og Kristiansand 3,1 prosent ledighet. Lavest ledighet i juli 2011 finner vi i Audnedal med 1,6 prosent, i Marnardal med 1,9 prosent og Hægebostad med 2,0 prosent, skriver Nav.

— Utover sommeren venter vi små endringer i ledigheten, men til høsten tror vi på et videre fall i ledigheten i Vest-Agder, sier Daatland.