KRISTIANSAND: Tyveriet av båten, en Aquadtor 26DC, skjedde ved verkstedet Johs Lunde Sylinderservice på Andøya natt til mandag 21. juni i år.

Båten er verdt 1,1 millioner kroner og forsvant sporløst. Dagen etterpå observerte en fvn.no-leser båten i Arendal og varslet straks politiet. Dermed kunne politiet pågripe én person.

LES OGSÅ: Stjålet millionbåt funnet i Arendal

LES OGSÅ: Millionbåt stjålet fra verksted

Politiet mener at den tiltalte 35-åringen stjal eller i det minste var om bord i båten som passasjer. En 25-åring skal også ha vært delaktig, heter det i tiltalebeslutningen fra Agder politidistrikt.

Den rådyre båten er ikke den eneste kriminelle handlingen som politiet mener 35-åringen står bak.

Det er også tatt ut tiltale for tyveri av en 25-fots Ibiza Touring ned 160 hestekrefters motor. Båten ble stjålet 20. juli og ble kjørt rundt i farvannet utenfor Kristiansand og Søgne inntil mannen ble pågrepet av politiet ved 01-tiden 23. juli ved Hånesbukta. Han skal da ha forsøkt å fjerne verdigjenstander fra en skjærgårdsjeep i Hånesbukta.

Et knapt døgn etter pågripelsen var mannen igjen på frifot og da mener politiet at han stjal en Thomsen St. Tropez 31-fots fritidsbåt fra Gravane. Båten har en verdi på 445.000 kroner og ble kjørt til Langfelt båthavn hvor båteieren pågrep mannen.

Tiltalen omfatter ellers bruk av falsk resept, oppbevaring av narkotika, å ha lurt betjeningen på Elkjøp, heleri, bruk av narkotika, å være i besittelse av elektrosjokkvåpen og kjøring uten gyldig førerkort.

Dette er båten som ble stjålet. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva