GRIMSTAD: Natt til mandag hadde Odden parfymeri nok en gang besøk av ubudne gjester, og innehaver Torbjørn Skalleberg har nå hatt tre brekk på fire år – alle gjennom samme vindu. Denne gangen kom ikke tyvene seg inn, takket være alarmen som ble installert etter forrige innbrudd i april i år.

— Det ble gjort et forsøk på innbrudd i parfymeriet på Oddensenteret i natt. Det har blitt knust ei rute, og alarmen ble utløst. Sannsynligvis så har det skremt tyvene bort, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til Fædrelandsvennen.

Tar grep

En oppgitt Torbjørn Skalleberg hadde imidlertid allerede tatt grep når Fædrelandsvennen ringer mandag.

— Dette liker jeg veldig dårlig. Vi har fått installert alarm siden sist, og det skremte nok tyvene vekk. Men de hadde klart å bryte opp vinduet fra gatesiden. Nå har jeg bestilt jerngitter, det kommer nok opp om noen dager, sier han.

Millionbrekk

Tidligere i år opplevde parfymeriet sitt andre millionbrekk på litt over to år. I 2009 ble parfymeriet plyndret for nær én million kroner. I april i år ble butikken tømt på nytt.

Tyvene forsøkte seg på det samme vinduet tyvene to ganger tidligere har tatt seg inn gjennom før. Skalleberg mener at alarmen gikk natt til mandag i tiden mellom 01.00 og 01.30. — Brannvesenet rykket ut på alarmen, men da var tyvene allerede forduftet. De så ikke at vinduet var brutt opp, det så vi først da vi kom på morgenen, sier Skalleberg.

Trippelsikring

Etter hendelsen i 2009 ble vinduene sikret med kraftige bolter som ble skrudd gjennom karmene og festet i veggen. Det holdt ikke ved det andre brekket, og dermed kom en egen alarm på plass. Nå blir det altså jerngitter også utenfor butikkvinduet.

Innbruddet i 2009 ble oppklart av politiet, og omkring to tredeler av tyvegodset ble tilbakelevert til butikken. Varene ble solgt for halv pris.

Skalleberg forteller at de ikke fikk noen oppklaring etter innbruddet tidligere i år.