ARENDAL: Politiet ba om at mannen skulle fengslet i fire uker med brev— og besøksforbud, men retten gikk kun med på å fengsle mannen i 14 dager. Han får ikke anledning til å kommunisere med omverden under varetektsperioden.

Nabo varslet politiet

Det var torsdag i forrige uke at politiet ble varslet om en mulig voldtekt på en adresse i Risør sentrum.

— Det var en nabo som kontaktet politiet. På bakgrunn av meldingen rykket politiet ut til den aktuelle adressen. Der fikk tjenestemennene kontakt med en kvinne som forklarte at hun var utsatt for et overgrep, opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen til Fædrelandsvennen.

Ifølge kvinnen skal det ha vært nachspiel i hennes eget hjem med flere personer til stedet. Kvinnen skal ut på natten ha gått og lagt seg. Flere av festdeltakerne skal ha forlatt leiligheten utpå natta.

— Da de andre hadde forlatt huset skal den siktede mannen ha gått inn på rommet hvor kvinnen lå og sov. Her skal han ha foregrepet seg på henne, opplyser Aleksandersen.

Bevisforspillelsesfare

Det er foreløpig noe uklart om 46-åringen klarte å gjennomføre voldtekten. I fengslingskjennelsen fra Aust-Agder tingrett går det fram at mannen skal ha gått inn i soverommet mens kvinnen sov, lagt seg oppå henne og forsøkt, og muligens lyktes med voldtekten.

46-åringen ble fengslet med begrunnelse i bevisforspillelsesfare. Retten mener det er fare for at mannen vil koordinerer sin forklaring med vitner i saken, eller ta kontakt med den fornærmede kvinnen for å påvirke henne til å endre sin forklaring.

Under fengslingsmøtet kom det frem at varetekt for mannen ville oppleves svært problematisk ettersom han nettopp har fått ny jobb. Han sa også at det ville oppleves problematisk for familien. Retten mente imidlertid at det ikke forelå spesielle personlige forhold ut over det som man må kunne forvente.