KRISTIANSAND: — Berkeley College er stolte av å anerkjenne Andrea for hennes enestående akademiske prestasjon, skriver Berkeley College i en pressemelding.

Alle studenter som får et gjennomsnitt på 3,5 eller mer, av 4 mulige, er kvalifiserte til den såkalte Dean's List. På lista for våren 2012 kom altså Andrea Haahjem fra Gimlekollen med.

— Veldig gøy å få oppmerksomhet fra skolen når man gjør det bra, sier hun til Fædrelandsvennen.

Læretid i Forsvaret

Den 20 år gamle jenta gikk først service- og samferdselslinjen på Kristiansand katedralskole Gimle, og så to år læretid i Forsvaret. Dermed fikk hun fagbrev innen kontor- og administrasjonsfaget, men valgte i fjor å flytte til New York for å studere internasjonal business ved Berkeley.

— Studenter som gjenspeiler dette nivået av engasjement i sine studier blir våre fremtidige ledere, heter det videre i pressemeldingen.

Det er fortsatt to år til 20-åringen er ferdig med en bachelor, og hun har ennå ikke bestemt seg for om hun da vil ta en master eller få seg jobb med en gang.

Trives

— Skolen er veldig annerledes enn den norske, så det var mye å sette seg inn i begynnelsen, men det har jo gått bra til nå. Det er en god del norske og svenske elever på Berkeley, noe som gjør at man føler seg litt mer hjemme, forteller sørlendingen.

Hun legger til at hun trives kjempegodt i New York.

— Byen er så aktiv, samtidig som man finner sine steder man kan gå for å slappe av.