LINDESNES: Han fortjener så absolutt en påskjønnelse. I flere år har han kjørt rundt varm middag til de eldre, og så er han alltid hyggelig blid, var det en som sa.

— Hva sier du til det, Åge?

— Faktisk så skjønner jeg ærlig talt ikke at noen kunne finne på dette, men det er svært hyggelig å bli satt pris på.

Kjørte i veivesenet

— Fortell litt hvordan dette startet.

— I alle år jobbet jeg i veivesenet, kjørte lastebil og brøytebil og alle slags maskiner. Da ble jeg pensjonist ble det drosjekjøring, men etter hvert spurte Erling Lande i Frivilligsentralen om jeg kunne tenke meg å hjelpe til litt. Så har det bare blitt sånn. To ganger i uka kjører jeg, og det har variert fra tre til fem mil hver gang. Da får 10-15 eldre på ulike steder i kommunen brakt varm middag og dessert på døra.

— Og den smaker skikkelig?

— Du! Middagen de lager her ved omsorgssenteret i Lindesnes er helt fantastisk. Aldri en eneste gang har noen sagt noe som helst negativt om den.

— Hvorfor holder du på med den frivillige innsatsen?

— Det er hyggelig å kunne hjelpe til, og alle er takknemlige. Samtidig er det greit å ha noe å fylle tiden med etter at hobbyene er lagt litt mer på hylla.

34 eller 35 elg

— Du er jo sprek, var det idrett?

— He he, nei stort sett hare- og elgjakt.

— Da bør du vel røpe antall og rekordstørrelse?

— Ja, største elgen var på 280 kilo, og jeg har skutt 34 eller 35. Er litt usikker på antallet, men de fleste var på jaktlaget til Spilling og Opsal. Resten oppe på gården i Vigmostad hvor jeg kommer fra.

— Traff du noen harer under jakt i måneskinn?

— Ja visst, men bommet på sabla mange også.

Sportsentusiast

— Hva gjør du utenom å kjøre varm mat?

— Jeg er utrolig glad i å se sport på tv, skiskyting og fotball. Og du vet, da har jeg jo sikret meg året rundt. Jeg har vel ingen favorittlag, men gleder meg veldig over at outsidere som Hødd slår til. Da er det skikkelig moro. Ellers drar kona og jeg til Syden en måneds tid på vinteren, og i fjor var i Thailand. Da trår en vikar til med å kjøre middagsmaten.

— Siden du kjører middag nesten hele året, har snøføret ført deg i grøfta noen gang?

— Ja, men bare én gang. det var da jeg skulle snu, og fikk hjulet utenfor. Ingen skade, og ikke verre enn det.

— Hva spiser en middagssjåfør på selveste julaften?

— Kunne jeg velge, ville det blitt torsk. Men etter at det ble noen svigersønner i familien tippet det over til pinnekjøtt. Men torsken er på bordet 1. juledag. En skikkelig torsk er jo bare helt fantastisk.

— Hva synes du er det aller beste med julehøytiden.

— Familie og god mat. Barnebarn som kommer hjem, jo det er virkelig trivelig.