ulykke-mandal1.jpg Foto: Hanne Christine Borø

MANDAL : — Sjåføren av semitraileren har kommet kjørende vestover. I svingen rett før innkjøringen til Harkmark har kjøretøyet kommet over i feil kjørefelt. Det viser spor i veien, og bekreftes av vitner på stedet, opplyser innsatsleder Børge Tronstad til Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt opplyser at førerkortet til lastebilsjåføren ble beslaglagt etter kollisjonen.

— Bakgrunnen for beslaget er at sjåføren kom over i motsatt kjørefelt, sier Autenaa.

Statens vegvesen er rutinemessig varslet og vil gjennomføre undersøkelser på ulykkesstedet.

Lange køer

Det var lange køer i begge retninger etter kollisjonen som skjedde på Valand øst for Mandal sentrum. Køen sto da helt fra Dybo-krysset vest for ulykkesstedet.

— Én av de involverte skal være mer skadet enn de andre. To person er brakt til legevakt for sjekk, mens føreren av semitraileren skal være uskadet, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.14 mandag ettermiddag.

— Det er snakk om en møteulykke mellom en semitrailer og to personbiler. Alle personer ble raskt brakt ut av bilene, opplyser Lauvnes.

Omkjøring vestover skjer via Holum.

ulykke-mandal1.jpg Foto: Hanne Christine Borø

Semitraileren er påført mindre skader, mens de to personbilene har store skader etter sammenstøtet.

Både ambulanse, politi og brannvesen rykket ut til skadestedet da meldingen om ulykken tikket inn.

Gjøres ikke utbedringer

— Dette er en svært ulykkesbelastet veistrekning. Dessverre har det tidligere skjedd ulykker på samme sted med tragisk utfall. Men når det ikke gjøres utbedringer på veien, så fortsetter slike ulykker å skje, sier innsatsleder Børge Tronstad til Fædrelandsvennen.

Ved 16-tiden begynte trafikken å løse seg opp ved ulykkesstedet.

Det ble rekvirert redningsbil fra Kristiansand for å ta seg av det tunge kjøretøyet. Redningsbilen stod imidlertid lenge fast i køen øst for ulykkesstedet.

En lastebil kjørte også i grøfta noen kilometer vest for ulykkesstedet like etter ulykken. Dette var også med på å hindre trafikken.

Ved 17-tiden opplyser politiet at trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet.