Også denne sykkelen, av typen Scott Spark RC, ble stjålet. Foto: Privat

BIRKENES: Politiet fikk meldingen om tyveriet klokken 07.40 tirsdag morgen. Innbruddet skjedde på Kleivstykket i Birkeland i løpet av natten.

— Det var kona som oppdaget at hjulet på hennes sykkel var borte. Hun løp inn til meg og spurte om jeg hadde fjernet det. Da jeg kom ut i garasjen så jeg at de tre terrengsyklene var borte, forteller Geirulf Stoveland til Fædrelandsvennen.

150.000 kroner

Syklene som stod innelåst i garasjen har en nyprisverdi på omkring 150.000 kroner. Det dreier seg om en hvit, sort og gul Scott Spark RC, en grå og sort Scott Spark Pro og en hvit og rød Specialized-sykkel.

I tillegg er det stjålet en del sykkelutstyr.

— Tyvene har til og med stjålet to godt brukte drikkesekker, forteller Stoveland.

Også denne sykkelen, av typen Scott Spark RC, ble stjålet. Foto: Privat

Ifølge eieren er syklene såpass spesielle at han tror tyvene skal ha vanskeligheter med å omsette de.

Ingen mistenkte

— Syklister som benytter denne type sykler tilhører et miljø som er rimelig begrenset. Dersom noen stiller opp med disse syklene på mosjonsløp i nærområdet, så er jeg nokså sikker på at jeg blir tipset, sier Stoveland, som hadde planlagt å sykle Birkebeinerrittet til helga.

Politiet foretok tirsdag formiddag åstedsundersøkelser på stedet. De har så langt ingen mistenkte i saken.

— Jeg har varslet sykkelverksteder i området om tyveriet. Dermed er de oppmerksomme hvis noen leverer inn syklene til reparasjon, sier Stoveland.

Ønsker tips

Politiet i Birkenes har nå opprettet sak på det frekke tyveriet, og vil følge med på om syklene forsøkes solgt.

— Det ble gjort en åstedsundersøkelse på stedet, men vi har lite å gå på. Hvis noen har sett noe i området i tidsrommet mellom klokken 23 og 07.30, så er vi interessert i tips, sier lensmann Jorunn Hæstad ved Birkenes lensmannskontor.