STENGT: Torridalsveien ved bomstasjonen på Sødal er nå stengt. Foto: Hans Jacob Brekke

KRISTIANSAND: Veistrekningen mellom Sødal og Vennesla kan bli stengt i opptil to dager — inntil arbeidet med å sikre fjellveggen er fullført.

— Vi holder ennå på å rigge oss til med seler på toppen av heia. Det er ikke så lenge til vi er over toppen og kan begynne å rense, sier Kjetil Dybvik ved Statens vegvesen til fvn.no klokken 10.30 onsdag.

Først når mannskapene er kommet til rasstedet og får sett hvordan det ligger an, kan han si mer om hvor lenge veien kommer til å være stengt.

— Den kommer hvertfall til å være stengt i hele dag, sier Dybvik.

Ble stengt tirsdag ettermiddag

Rundt ti kubikk med stein raste ut i veibanen natt til tirsdag.

Se video her

Veitrafikksentralen fikk melding om raset på Torridalsveien nord for bomstasjonen ved Sødal klokken 04 natt til tirsdag. Ingen kom til skade da steinblokkene raste ut i veibanen.

— Det var store blokker som lå i veibanen og veien ble umiddelbart stengt for å rydde på stedet, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Steinar Vårsjø.

I tillegg ble det satt ut et par vakter som skulle ha fjellveggen under opppsyn da veien ble åpnet for trafikk like før klokken 07 tirsdag morgen.

Geologer ba om sikring

Veien ble imidlertid stengt igjen tirsdag ettermiddag etter at to geologer hadde vurdert rasfaren og bedt om sikring av fjellområdet.

Geologer og mannskap fra et fjellrenoveringsfirma skal i løpet av de neste dagene femti meter opp i høyden for å sikre fjellet.

Skal du til eller fra Vennesla, må du belage deg på å kjøre via Strai og Mosby. Det samme gjelder for de som reiser med bussen. Rute 31 til og fra Vennesla vil kjøre over Strai så lenge arbeidet pågår.

Det er også meldt om lange køer i området i forbindelse med omkjøringen.

KØ: Bilister som bruker å kjøre til Vennesla via Sødal må i dag snu, kjøre gjennom Kristiansand sentrum og via Strai etter at Torridalsveien ble stengt på grunn av steinras. Foto: Torstein Øen