KRISTIANSAND: Oppbevaring av 105 gram metaamfetamin, to slag med knyttet hånd mot ansiktet til en mann, to øl-tyverier, et større tobakkstyveri og vold mot voldtetkstdømt er bare noen av de svært mange forholdene mannen nå er dømt for i Kristiansand tingrett.

Gjemte metaamfetamin i skogen

Søndag 6. januar i år stod 21-åringen parkert utenfor Pizzabakeren i Torridalsveien, mens han ventet på at en bekjent av ham skulle hente pizza. Politiet kom til stedet, tok kontakt med mannen og ransaket bilen. I bilen ble det funnet 105,18 gram metaamfetamin.

21-åringen har forklart at han hadde kjøpt dette stoffet til eget bruk kort tid i forveien. Han hadde da gjemt stoffet i skogen, men på grunn av fuktighet hadde han hentet stoffet. 21-åringen ble så innbrakt til avhør, og erkjente der forholdet til politiet.

Under samme ransakning fant politiet også tobakksvarer. 21-åringen har innrømmet at dette var tobakksvarer som han hadde kjøpt av noen personer i en bil på utsiden av Albert matsenter for 4000 kroner, på tross av at han forstod at det var snakk om tyvgods.

Vold

Fredag 6. april i år var 21-åringen på vorspiel i Vågsbygd. Sammen med en annen person gikk han mot Esso bensinstasjon i Auglandsbukta for å ta en drosje. Her ble han tilsnakket av en person i en bil som spurte om han var ”elgen, og om han ville ha juling”.

Vedkommende person kom så ut av bilen, og 21-åringen reagerte da med å slå til vedkommende i ansiktet. Mannen som ble slått til bemerket da at slaget ikke hadde vært særlig hardt, og 21-åringen slo ham så på nytt. 21-åringen karakteriserte selv slaget som kraftig.

Etter hendelsen skal 21-åringen ha gått bort til fornærmede å beklaget seg. 21-åringen erkjente forholdet i avhør.

Stjal øl fra samme butikk to ganger

21-åringen har videre innrømmet at han fredag 11. august 2006 oppsøkte dagligvareforetningen Ica i Skonnertveien og tok cirka 8-12 halvlitere med øl som han la i en bag. Deretter forlot han stedet uten å betale for varene. Senere på kvelden oppsøkte han på nytt stedet og på nytt stjal han 8-12 halvlitere med øl. Han drakk selv opp ølet. Også dette tilstod 21-åringen i avhør.

Søndag 10. september 2006 kjørte tiltalte til Leifs Mat (Joker) i Vennesla. Her har han innrømmet å ha gått inn i butikken og stjålet en kasse med sigaretter/tobakk. For dette må 21-åringen betale 20.000 kroner i erstatning til butikken.

Slo voldtektsdømt

21-åringen har også tilstått at han i Kristiansand kretsfengsel tirsdag den 17. juni i år slo til en voldtektsdømt fange i ansiktet. Bakgrunnen for dette var at han spurte den voldtektsdømte om han fremdeles mente at han var uskyldig i voldtekten som han var dømt for. Da han da fikk beskjed om å passe sine egne saker reagerte han med å slå.

Dømt til fengsel

I tillegg til forholdene nevnt over har 21-åringen tilstått en rekke andre lovbrudd, og ble i alt dømt for 25 forhold.

Retten så på det som formildende at 21-åringen erkjente de faktiske forhold, og dommen ble satt til fengsel i ett år, hvorav fire måneder ble gjort betinget med to års prøvetid. I tillegg ble 21-åringen dømt til å betale 20.000 kroner i erstatning til Leifs Mat, og 2.030 kroner i erstatning til Shell Retail Sør.