KRISTIANSAND: Klokken 11.53 satte Widerøes flight WF7370 hjulene i bakken på Kjevik. I flyet satt over 50 forventningsfulle personer klare for en dag langt borte fra sykehuset.

SE REPORTASJE FRA DYREPARKEN Så løvene på nettet

Etter at løveungene ble født tidligere i år ble deres bevegelser overført verden rundt via webtv. Lille Sigrid (3) var innlagt på sykehuset, og fikk veldig lyst til å de små krabatene i virkeligheten.

Sigrids mor, Kari Vassbotn, fikk med seg hele familien på fem til Kristiansand for å se på dyrene. Løveungene og apene var før besøket favorittene.

— Er løvene Sigrids favoritt?

— Jeg tror det. Hun har sett overføringen av løvene på nettet og syntes at de var veldig søte, sier mamma Kari Vassbotn til fvn.no inne i løvehuset. Bare sekunder tidligere fikk datteren se løvene for første gang.

LES OGSÅ: Dyreparkfly for kreftsyke barn

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Å mate dyrene i Afrika var noe av det de langveisfarende gjestene fikk prøve seg på. Foto: Vegard Nekstad.

Opplevelse for hele familien

En av legene ved avdelingen fikk høre den kreftsyke jentas ønske, og ved middagsbordet samme dag fikk hennes forlovede, som er pilot i Widerøe, høre om løvedrømmen.

SE REPORTASJE FRA DYREPARKEN— Sigrid hadde lyst å se løvene, og familien hadde søkt om å få flex-billetter til lavpris uten å få det hos SAS, forteller pilot og nestleder i pilotforeningen til Widerøe, Aleksander Wasland, til fvn.no.

Turen til Kristiansand ble til gjennom samarbeid mellom flere firmaer, og målet er å legge til rette for at de kreftsyke barna og deres familier skal få lov til å besøke parken.

Stor dugnad

På grunn av helsetilstanden er det vanskelig å bestille billige billetter lang tid i forveien, men SAS viste liten vilje til å hjelpe til å selge billige fleksible billetter. Dermed begynte Wasland å pusle med tanken på å hjelpe de kreftsyke barna, og lørdag ble mange måneders planlegging endelig virkelighet.

— Vi spurte om Widerøe kunne tenke seg å stille med fly, så ville vi fly gratis. Det hele ble en stor dugnad og utover det har mange ansatte bidratt i en kronerulling, sier Wasland.

SE REPORTASJE FRA DYREPARKEN

50 personer deltok på turen fra Bodø til Kristiansand. Foto: Vegard Nekstad.