BIRKENES: — Det har rett og slett vært et eventyr! Jubler Svein Erik Jansen, og forteller at opplevelsen har overgått fantasiene forut for stuntet med rullestolferden fra Birkeland til hovedstaden.

Utallige små og større aviser og andre medier har dukket opp langs reiseruten, og et høydepunkt var naturlig nok innslag på TV2s frokosttv og intervju med Vår Staude på Karl Johan. Hun satt likegodt på en tur!

— Men største høydepunktet var da jeg fikk kjøre opp Karl Johan og inn på Slottsplassen med politieeskorte. Det var bokstavelig talt helt konge! forteller Svein Erik.

I mål etter 12 dager

Med god margin på de 14 avsatte dagene rullet Svein Erik inn på Karl Johan i Oslo sist fredag etter 380 fullførte km. Nærmere 20 etapper i løpet av 12 dager er fullført – i en elektrisk rullestol 1991-modell som har fungert aldeles utmerket trass i at den snart fortjener merkelappen «veteranstol».

Rullestolen ble nesten landskjent da kunstlakkererne på Custom Cars i Lillesand nylig forvandlet den til «landets råeste rullestol» med flammemotiv på sidene. Nå har landets råeste rullestol gjennomført landets råeste rullestoltur!

Helgen er tilbrakt i Oslo, hvor han og følgesvenn Steinar Heia (20) måtte se litt på severdigheter mens de likevel var i hovedstaden. Mandag kveld var de hjemme på Birkeland igjen. På hjemveien ble tempoet skrudd litt opp etter nesten to uker med ti kilometer i timen som maksfart.

HJEMME IGJEN: Svein Erik er glad for å være hjemme hos kona Stina Jeanette igjen. Paret venter tvillinger i januar. FOTO: Vidar Fløde. — Fantastisk opplevelse

  • En fantastisk opplevelse! Jubler Svein Erik. Han satte seg for å gjennomføre et skikkelig stunt før han blir pappa for første gang i januar. Da venter hans kjære Stina Jeanette (25) tvillinggutter.

— De får bli med etter hvert, spøker Svein Erik og fabulerer om å få montert to barneseter på sin andre rullestol, en gul «offroader» av litt nyere modell.

Underveis har de møtt utrolig mange interesserte og hyggelige mennesker. Folk har kjørt etter dem i mange mil bare for å se dem og hilse på, og det har ikke manglet på hilsener og lykkeønskninger underveis.

De er blitt sponset både med strøm og sterkt rabattert overnatting underveis.