KVINESDAL: – Vi synes det er veldig flott at en representant for den norske regjering hadde anledning til å delta, sier styreleder Sten Sørensen i Troens Bevis.

Agder-biskop Olav Skjevesland har sagt han kommer til å delta. Det samme har generalsekretær Dag Nygård i Norges kristne råd og KrF-leder Dagfinn Høybråten. Fylkesordfører Thore Westermoen og ordførere i Lister-kommunene deltar.

Det blir sokneprest Leiv Gunnar Skiftun som skal forrette under begravelsen. Aril Edvardsen sto ikke selv i statskirken, men var medlem i Kirken i Dalen. Han hadde imidlertid et nært samarbeid med statskirken, og Skiftun var også den som de siste årene ledet de tverrkirkelige nattverdsgudstjenestene under sommerstevnene i Sarons Dal.

Avholdt.

Ordfører Odd Omland i Kvinesdal sier at Aril Edvardsen var en høyt respektert mann i bygda, og han regner med at mange kvindøler ønsker å delta i begravelsesseremonien.

– I tillegg til alt han oppnådde som evangelist i både inn— og utland, fremsto Aril Edvardsen som en god ambassadør for Kvinesdal. Han la aldri skjul på hvor han kom fra, og han satte bygda vår på verdenskartet. Aril Edvardsen var ikke bare en stor evangelist, men bidro også til fred og forsoning på tvers av religioner og folkeslag. Han var også opptatt av humanitært arbeid, sier Odd Omland.

Transport.

Det blir satt opp egne busser både fra Kristiansand og Stavanger i forbindelse med Aril Edvardsens begravelse førstkommende mandag. Initiativet kommer fra andre enn Troens Bevis, men hilses velkommen av misjonsorganisasjonen i Sarons Dal.