Flekkefjord: Natt til 1. mai gikk de tre ungdommene fra Flekkefjord, som er i alderen 16 til 19 år, flere ganger løs på en 17 år gammel gutt med uprovosert vold, mobbing og mishandling. Den eldste er nå dømt til 45 dagers ubetinget fengsel, mens de to andre har fått 30 timers samfunnsstraff, subsidiært 30 dagers fengsel. De tre må betale den fornærmede 10.000 kroner i oppreisningserstatning.

Det var på en privatfest ved Loga det hele skjedde. Dit kom den fornærmede gutten, som bare hadde drukket et par øl. De domfelte var betydelig beruset. På utsiden tok 19-åringen tak i fornærmede og sa at «nå kommer driden». Deretter ble 17-åringen slått med knyttet hånd i ansiktet to ganger. Gutten falt i bakken, og slagene fortsatte. Slagene opphørte da noen fikk tatt fornærmede bort.

Etter denne episoden ville 17-åringen vekk fra stedet, men han ble kommandert inn i festlokalet av en av de andre voldsdømte. Der startet den tredje gutten, som er 16 år, å slå fornærmede i ansiktet med albuen. To slag traff ved tinningen, og gutten ville igjen vekk fra stedet. Han ble imidlertid sittende på gulvet, og ble tildelt to kraftige spark i hodet som traff ved området ved øret og tinningen.

Kaste på elva

Den 17 år gamle gutten som var slått og mishandlet kom seg ut og hadde avtalt med søster til en kamerat som skulle hente ham. Da han gikk for å treffe den som skulle hente ham, ble han innhentet av to av voldsmennene. Igjen ble han slått med knyttet hånd mot ansikt, hode og kroppen. Slagene førte til at gutten falt og ble liggende i en grøft. Mens fornærmede lå nede ble han slått av en av voldsmennene. Retten skriver i sin fremstilling av det som skjedde at «mens dette pågikk oppfordret den ene domfelte den andre til å kaste fornærmede på elva, noe den ene domfelte forsøkte, men fikk det ikke til. Videre vold ble avverget ved at en person kom til og fikk dratt den ene voldsutøveren vekk».

Uprovosert

Lister Tingrett har i sine premisser for straffeutmålingen lagt vekt på at de tre domfelte har gjennomført uprovoserte voldshandlinger under alkoholpåvirkning i et ungdomsmiljø. «Det er nødvendig å reagere strengt, fordi volden har gått ut over en person de visste var utsatt for mobbing og som var et lett offer, og at de vare flere som mer eller mindre sammenhengende utøvde vold mot fornærmede eller på annen måte trakasserte ham».