Da styrelederen ble pågrepet i juni tok politiet kontroll over mannens bil, bolig og bankkonti. For en drøy uke siden møtte 65-åringen og kona i Kristiansand tingrett, etter at politiet ba om tillatelse til å opprettholde beslaget. Retten har nå gitt politiet medhold.

— Jeg er uenig i resultatet og det vil bli anket, sier 65-åringens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen.

Politiet mener at 65-åringen, gjennom sin rolle som styreleder i flere selskaper, har svindlet til seg minst 19,6 millioner kroner ved å forfalske timelister i flere av selskapene sine. Timelistene ble brukt som dokumentasjon da selskapene, som har hatt hovedvirksomhet i Dubai, ble innvilget fradrag for utviklingskostnader etter Skattefunn-ordningen.

Kristiansand tingrett har konkludert med at 65-åringen trolig vil bli dømt til å betale over tre millioner kroner i erstatning og saksomkostninger etter en fremtidig rettssak. Politiet beholder dermed råderetten over mannens bil, hus og flere konti, slik at 65-åringen ikke kan overdra verdiene til andre. Det samme gjelder en gårdseiendom som tilhører styrelederens kone, som også er siktet.

— Vi tar sikte på å opprettholde beslaget fram til rettssaken. Den vil starte tidligst om et år, ettersom skattemyndighetene må bli ferdige med bokettersyn av de involverte selskapene, sier politiadvokat Hilde Almåsstø i Agder politidistrikt.

Tingretten har lagt til grunn at mannens bil har en verdi på to millioner kroner. Men politiet har bare fått lov til å ta beslag i halve verdien, ettersom den er eid av både 65-åringen og kona. Bilen oppbevares nå av politiet på et hemmelig sted. Almåsstø opplyser at politiet vil beholde bilen i sin besittelse.

— Den vil ikke bli delt i to, sier Almåsstø.