FARSUND: — Vi venter på at pengene skal komme inn på konto. Det er det alt står og faller på. Fabrikken har nå en avtale på plass med bilfabrikantene, men det gjenstår at de gjør som de sier, mener klubbformann ved CTF Farsund,

Onsdag fikk samtlige 175 ansatte ved bildelfabrikken beskjed om at de ikke hadde noen jobb lenger. Men det var ikke mer enn at nyheten hadde så vidt fått synket inn, at de ansatte fikk kontrabeskjed. På rekordtid bestemte Porsche og BMW seg for å redde fabrikken, og dermed ble nytt håp tent.

Albrektsen er glad for avtalen som kom i havn, men sier tillitten er tynnslitt hos de ansatte.

— Vi har holdt på med dette i seks månder nå, og levd under stor usikkerhet. Det tærer på, og man blir litt halvparanoid av dette. Jeg har sett at alt som kan gå galt, går galt. Jeg tror ingenting før jeg ser det svart på hvitt, sier Albrektsen.

— Vil det si at du frykter avtalen bare er ord?

— Nei, det er store og seriøse bilprodusenter som nå tar grep. Men man blir litt ødelagt av en slik prosess som vi har vært gjennom. Man mister tillit til hele industrien egentlig, sier Albrektsen.

Ettersom fabrikken valgte å si opp samtlige 175 ansatte i går, må fabrikken igang med ansettelser igjen dersom driften skal opp til normalt nivå.

— Jeg håper folk kommer til å søke på sine gamle jobber, men tilliten er tynnslitt, sier klubbformannen.

Fra klokken 13 torsdag er alle tidligere ansatte i bedriften samtlet til allmøte i fabrikklokalene. Etter det fvn.no erfarer er det planer om å starte opp produksjonen allerede fra klokken 15 torsdag ettermiddag.

Vi følger saken ut over dagen.