KRISTIANSAND: Butikksjef Robert Fredriksen hos butikken på Sagmyra fortvilte mandag morgen. Klokka halv fem natt til søndag fikk han telefon fra Securitas om innbrudd i butikken.

– Da jeg kom ut var politiet på stedet. Politiet vil ikke ha meg inn i butikken, forteller Fredriksen.

Flere politipatruljer rykket ut til butikken etter at Securitas så bilder inne i butikken etter at alarmen gikk. Da Fredriksen kom fram til butikken fikk han ikke gå inn.

Politivakta ved Sentrum politistasjon stadfestet i går at han ikke fikk gå inn i butikken før teknikere hadde sikret spor.

– Da jeg ringte i dag tidlig, lo de av meg og sa at de ikke kom og at jeg kunne gjøre som jeg ville, sier Fredriksen oppgitt.

Ryddet opp

I morgentimene måtte han bruke et kubein for å bryte opp døra. Midt i den ene døra er det et hull, som trolig ble til etter at gjerningsmennene slo mot døra med stein. Glasset skal være knusesikkert glass, men gjerningspersonene har klart å lage et hull stort nok til at en person kom seg inn.

Verdier for mangfoldige tusener, kanskje helt opp mot 100.000 kroner, forsvant under innbruddet.

– Apple mp3-spillere, fotoutstyr, PC-er og mobiltelefoner forsvant. Mp3-spillerne koster 1500 kroner og jeg hadde jo noen, så det blir fort penger ut av det, sier butikksjefen til fvn.no.

Ingen mistenkt

Politiet skal i løpet av formiddagen ut i elektrobutikken.

– Vi skal ut å sjekke åstedet. Dersom det er ryddet, er det ikke sikkert at vi får sikret så mye, medgir etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Foreløpig er ingen mistenkt etter innbruddet. Politiet er imidlertid svært interessert i overvåkningsvideoen. Ifølge Securitas skal det være mulig å hente et signalement ut fra bildene.

Foto: Vegard Nekstad
Foto: Vegard Nekstad