KRISTIANSAND: Mannen ble først brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men ble umiddelbart fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo med luftambulanse.

— Han var vaksinert kort tid før. Da han kom ut av rommet, følte han seg plutselig uvel. Han falt bakover og slo hodet i betonggulvet, opplyser leder for Felles opptak og seleksjon (FOS), oberstløytnant Sven Olav Berg, til fvn.no.

Tidlig i prøvene

Hendelsen fant sted ved Luftforsvarets skolesenter på Kjevik mandag ettermiddag. Sykehuset har torsdag ikke klart å opplyse fvn.no om tilstanden til mannen.

— Legen vår beordret ambulanse, og mannen ble sendt til intensivavdelingen ved sykehuset i Kristiansand. Deretter ble han overført til Ullevål, sier Berg.

19-åringen, som er bosatt i Skien, var en av totalt 1500 søkere til opptaksprøvene til Forsvarets befalsskoler. Han ankom Kjevik lørdag, og vaksineringen var noe av det første han var gjennom.

- På grunn av sprøyten

  • Det var ikke vaksinen som gjorde at han ble uvel, sier oberstløytnant Berg, som opplyser at det er sjelden at søkerne reagerer slik.

Berg mener at 19-åringen reagerte på sprøytestikket, og at det ikke var selve vaksinen som var årsaken.

— Dette var en etterfylling av en standardvaksine. Alle blir spurt om de er allergiske, men det er ikke alle som vet om de er det eller ikke. Reaksjonen kan også være en kombinasjon av at man er spent på grunn av opptaket og kanskje ikke har spist så mye, sier han.