KRISTIANSAND: – Det er jo ikke vits med formannskapsmøter hvis alle vedtak er kjent på forhånd. Vi diskuterer litt att og fram fremdeles. Vent til formannskapet onsdag morgen, sier ordfører Per Sigurd Sørensen.

Gruppeleder Cecilie Frivold ville ikke snakke i går, mens Inger Skeie Hansen heller ikke ville si noe.

Etter det vi forstår ønsker Høyre å holde kortene tett til brystet fordi det kommer et fryktelig renn fra publikum hvis beslutningen lekker ut.

Flere av bystyrerepresentantene som var på gruppemøtet mandag kveld sier de har fått munnkurv i forhold til hva Høyre mener.Som nevnt i papiravisen tirsdag er de andre partiene delt i forhold til å legge overgangsboligene på Grim eller Presteheia. Høyre sitter dermed med nøkkelen.

Venstres Dag Vige føler med Høyre:

– Jeg forstår at det kan oppfattes useriøst at et parti ikke vil si hva det mener om en sak. Men det kan jo ha med at man ikke helt har bestemt seg. Dessuten vet jeg selv hvor tøft det er å gå ut med et standpunkt i en betent sak. Det kommer masse reaksjo-ner. Da kan det være lurt å vente helt til beslutning skal fattes med å flagge hva man mener, sier han.

Per Sigurd Sørensen synes ikke han at han viser manglende respekt for offentligheten og innbyggerne når han ikke vil si hva Høyre har kommet fram til.

– Av og til kan det være lurt å vente til formannskapet med å avklare ting. Det viktige er nå at vi får et bredt flertall for overgangsboliger, slik at vi får dette viktige tilbudet i Kristiansand, sier han.