ARENDAL: — Han har erkjent det faktiske forhold i et avhør nå i dag, opplyser den drapssiktedes forsvarsadvokat Ole Devold til fvn.no.

Den drapssiktede 25-åringen har overfor politiet i et avhør søndag ettermiddag innrømmet å ha slått naboen (45) til døde og deretter gjemt ham i soveromskottet.

Siktet for forsettlig drap

Ifølge etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen har 25-åringen også erkjent straffskyld.

25-åringen er siktet for forsettlig drap.

  • Det ligger en tragedie bak uten at jeg kan gå nærmere inn på det, sier Devold til fvn.no.

Ifølge Reiersølmoen skal det ha vært en krangel mellom den drapssiktede 25-åringen og den 45 år gamle naboen i forkant av drapet, uten at han ønsker å gå nærmere inn på detaljene.

25-åringens forsvarer vil heller ikke kommentere 25-åringens forklaring til politiet ytterligere.

— Han er preget av omstendighetene, men ellers ved godt mot, sier Devold til fvn.no.

Drapet skal ha skjedd inne i leiligheten til den siktede 25-åringen natt til 14. februar. Ifølge politiet skal 25-åringen ha brukt en gjenstand for å slå naboen ihjel.

Vil bli fremstilt for varetektsfengsling

I morgen tidlig klokken 08 vil den drapssiktede 25-åringen bli fremstilt for varetektsfengsling i Aust Agder Tingrett. På grunn av faren for bevisforspillelse, er det lagt ned krav om 4 ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

Ifølge Devold vil hans klient trolig samtykke til varetektsfengsling.

Ble funnet i kottet

  • Den døde er en mann midt i 40-årene. Han ble funnet i kottet på den siktedes soverommet i tredje etasje, sa politioverbetjent og etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen i Agder politidistrikt på en pressekonferanse søndag.

Politiet har identifisert offeret, men av hensyn til varsling av pårørende, vil de ikke offentliggjøre 45-åringen navn før i morgen.

I samme leilighet i huset i Parkveien i Arendal pågrep politiet den 25 år gamle siktede, etter å ha fått tips like før klokken 18.30 lørdag.

Det er totalt tre leiligheter i huset der den døde ble funnet lørdag kveld, og både 25-åringen og avdøde bodde i samme hus.

— Den døde er påført vold mot hode og kroppen, uten at vi kan fastslå at det er er dødsårsaken, sa Reiersølmoen.

Hørte bråk

Den døde mannen i 40-årene, som var en av naboene til siktede, ble sist observert i live omkring 13. februar. Han skal ikke ha vært meldt savnet, men familien skal ha vært bekymret for ham.

Avdøde skal ha bodd i huset i omkring tre-fire måneder. Den siktede 25-åringen har bodd i huset i ett og et halvt år. Etter det fvn.no erfarer skal de to ha bodd i hver sin leilighet i annen etasje, og hatt hvert sitt soverom under skråtaket i tredje etasje.

- Det skal ha vært noe bråk fra huset natt til 14. februar, mer enn dette vet vi ikke, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til fvn.no.

— Den døde blir kjørt til rettsmedisinsk institutt for obduksjon i morgen, opplyste Reiersølmoen.

Fengsles

Den siktede 25-åringen fremstilles i morgen for varetektsfengsling, og på grunn av faren for bevisforspillelse, er det lagt ned krav om 4 ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

Den siktede har kun gjort seg skyldig i små forseelser tidligere, som butikknaskeri, kan politiet opplyse.

Etterforsker relasjonen

  • Hvor godt de to kjente hverandre, er noe av det etterforskningen skal finne ut av, sier Reiersølmoen til fvn.no.

— Vi tror handlingen har skjedd i huset, utover det ønsker vi ikke å kommentere hendelsesforløpet.

Politiet vil heller ikke uttale seg om mobilbildene som siktede ifølge VG skal ha vist frem til bekjente, og som skal ha ført til at noen gikk til politiet.