GRIMSTAD: Skjenkebevillingen til den populære Grimstad-restauranten hang i en tynn tråd etter episoden i jula, og de stod i fare for å miste muligheten til å servere alkohol i en uke. Daglig leder, Kjetil Jørgensen fant dette svært opprørende, og mente personen som gikk ut med ølglasset ikke kan ha fått tak i det inne på restauranten. Skjenkekontrolløren som rapporterte saken, skal også ha bemerket at stedet ikke serverte alkoholfri vin.

-Vi selger ikke Imsdal på flaske, og ingen av våre ansatte har sett denne mannen i våre lokaler den kvelden. Min forklaring er at mannen har gått inn på Apotekergården med en flaske Imsdal og en pils på det aktuelle tidspunktet. Fra gangen har han sett at det var lukket selskap, eller kommet til at dette ikke var noe sted for ham. Han har snudd og gått ut igjen og møtte skjenkekontrollørene som var på vei inn, forklarer Jørgensen til Agderposten.

Får beholde bevillingen

I går stemte flertallet i plan— og økonomiutvalget likevel mot forslaget om skjenkestopp på Apotekergården, og daglig leder kunne puste lettet ut.

Øystein Haga (V) mente blant annet at saken var kommet helt ut av dimensjoner og at det knyttet seg mange usikkerhetsmomenter til det skjenkekontrolløren hadde observert den aktuelle kvelden.

— Vi snakker om et etablissement som har drevet uten noen merknader i seks år, og en av landsdelens beste restauranter. En mann ble observert med en flaske vann og et ølglass på vei ut fra restauranten. Men det er knyttet mye usikkerhet til dette, og jeg mener tvilen bør komme tiltalte til gode, sier han til Agderposten.

Ikke enig

Ordfører i Grimstad, Svein Harberg er ikke enig.

-Det er ingen grunn til å tvile på det kontrollørene har skrevet i sin rapport. Bestemmelsene er brutt, og det må straffes, sier han.