KRISTIANSAND: — Det er helt fantastisk. Jeg er så takknemlig som det går an å være, sier Ivar Kirkhus, daglig leder og produksjonsleder for Like til Betlehem, til fvn.no.

Den uhyre populære juleforestillingen har blitt satt opp siden 1985. Da i form av en skoleoppsetning i frikirka i Kristiansand. Siden 1988 har forestillingen gått som en julemusikal i Agder Teater. I år har forestillingen premiere torsdag 3.desember.

Utsolgte ekstraforestillinger

Og populariteten ser altså ikke ut til å minske med årene.

— I år er forestillingen kanskje enda mer populær enn den har vært før. Alt er utsolgt, hver minste lille smule av billetter. Til og med de fem ekstraforestillingene vi har satt opp er utsolgt, fastslår en særdeles fornøyd Kirkhus.

Det betyr i praksis at Like til Betlehem har solgt rundt 9000 billetter.

SLITEN: Ivar Kirkhus står fremdeles oppreist, og gleder seg til premieren. (Foto: Kjartan Bjelland)

Ikke nervøs

250 personer i alderen 4 til 80 år er med på å få forestillingen i havn. Og selv om det er dagen før premieren, er ikke Kirkhus spesielt nervøs.— Jeg er ikke sånn at jeg blir slått i marka av nerver, men selvfølgelig er det en del spenning. Det er jo vanvittig mye som skjer på scenen, fastslår Kirkhus.

Men det har ikke blitt lettere å arrangere julemusikal med årene. Det er stiftelsen Like til Betlehem som setter opp forestillingen, og de opplever at det blir dyrere og dyrere for hvert år.

— Vi måtte gå en lang runde for å hente inn sponsorer. Vi var veldig usikre på hvordan det ville gå, men vi opplever at folk vil være med å støtte. Vi har fått en veldig god mottagelse, sier Kirkhus.

Skaper julestemning

Han har jobbet natt og dag i tre måneder for å få organisasjon, avtaler og roller på plass. Og det er med glede og takknemlighet han ser frem mot premieren og de til sammen 22 forestillingene i Agder Teater.

— For 9000 mennesker så er dette en av de tingene som gjør at det blir jul. Og når du har gode folk rundt deg, så er det å sette opp stykket en takknemlig oppgave, avslutter Kirkhus.