KRISTIANSAND: Viking rapporter om kolossalt mange skader Aust-Agder henvendelser det siste døgnet. Det er ikke bare utforkjøringer og fastkjørte biler som skaper kluss.

– Enkelte medlemmer forsøker å ta løs med bilen mot brøytekanten uten å klare det. De ringer oss, men vi kan ikke skuffe snø for dem altså, sier daglig leder hos Viking i Arendal, Roar Josephsen, til fvn.no.

Fvn.no har vært i kontakt med bilbergingsselskaper over hele landsdelen. Bilbergerne hadde travle timer i går kveld og i natt, men skadene har vært moderate.

Travlest har det trolig vært for bilbergerne hos Falck i Kristiansand. På det meste hadde de fire biler på veiene og totalt er det registrert 45 oppdrag det siste døgnet. Viking Kristiansand har i samme tidsrom registrert cirka 30 oppdrag.

På Evje rapporterer Lahns Auto at setesdølene ikke har kjørt mer utfor veien enn hva som er normalt. I Kvinesdal måtte Viking hjelpe 7-8 bilister.

– Vi har ikke registrert flere skader enn hva som er normalt, sier informasjonssjef i Gjensidige forsikring, Bjarne Aani Rysstad, til fvn.no.