KRISTIANSAND: — Totalt skal vi på landsbasis omgjøre 90 YX-stasjoner, sier markedssjef i Reitan Servicehandel, Johan Kraft-Johansen til fvn.no.

Flere stasjoner i regionen har allerede byttet utseende. Stasjonen på Hamresanden har endret drakt, og snart følger også stasjonene på Rosseland, i Vennesla og i Lyngdal etter.

— Det foregår slik at butikkdelen blir hetende 7-Eleven, mens Shell har ansvaret for drivstoffbiten, sier Kraft-Johansen.

Foreløpig merker ikke kundene særlig mye til endringen, bortsett fra at skiltene på stasjonene er anderledes. Markedssjefen lover likevel konkrete endringer av butikkene på sikt.

— Vi har som mål å gjøre disse butikkene vel så store og attraktive som 7-Eleven-butikkene våre midt i Oslo-gryta, forklarer Kraft-Johansen.

Én kø for alt

Det er likevel ikke planer om å bemanne stasjonene med en egen butikkbetjening. Dermed må du som bensinkunde stille deg i køen bak dem som skal ha eksempelvis fem hamburgermenyer.

— Vi regner med at den enkelte stasjon bemanner slik det er påkrevd i den enkelte situasjon, men vi har ikke lagt opp til en hurtigkasse for bensinkunder, erkjenner Kraft-Johansen, og peker på at travle bensinkunder bør velge pumpa med kortautomat på utsiden.

YX-kaffe hos Shell

Bekymrede kaffeelskere som har kaffeavtale hos YX har kanskje fått kaffen i vrangstrupen etter å ha sett forvandlingen av sin favorittstasjon. Disse koffeinavhengige kundene kan derimot ta det hele med ro.

— Der har vi faktisk tenkt oss om i forkant, og avtalen med kundene våre er slik at YX-kaffekoppen kan fylles helt frem til nyttår.

- Selv på en 7-Eleven/Shell-stasjon?

— Ja, det stemmer. Samtidig kan det godt være at 7-Eleven på sikt vil tilby en tilsvarende kaffeavtale, sier markedssjefen.

Reitan-gruppen kjøpte HydroTexaco i juni 2006.