FARSUND: – Jeg så sjåføren ligge skadet på veibanen, men har ikke sett eller hørt noe fram ham etterpå. Savnet og sorgen etter å ha mistet Kate-Elin overskygger alt annet. Det har vært tøft å kare seg gjennom hver eneste dag.

Da enkemannen skulle forklare seg i retten, brøt han flere ganger ut i gråt. 34-åringen fortalte at livet til døtrene på sju og ni år og han selv har blitt snudd fullstendig på hode. For å bearbeide sorgen går jentene i en sorggruppe og han selv jevnlig til krisepsykolog. Han har vært sykemeldt hele tiden siden ulykken 25. mai.

– Jeg jobber i Nordsjøen, men nå må jeg nok finne meg en jobb på land. Jentene kan jo ikke være alene hjemme. Det betyr fort et inntektstap på 300.000 kroner i året, sier Glenn Øgreid.

LETTE ETTER BARNA.

Glenn Øgreid satt på terrassen hos en av campingnaboene da det smalt. Han skulle bare røyke ferdig sigaretten, før han skulle komme etter kona og legge seg i campingvognen.

– Plutselig hørte vi et voldsomt motorbrøl og flere kraftige smell. Jeg sprang bort til campingvognen vår, og fant det som var igjen av den flere meter unna der den hadde stått. Kate-Elin var skadet, og jeg fikk ringt 113. Jeg fikk en kamerat til å være hos henne, og begynte jeg å lete etter barna som jeg hørte skrek et sted. Det var mørkt, og det lå vrakdeler over hele plassen. Jeg måtte gå etter lyden og føle meg fram til dem med hendene. Hun ene satt fastklemt under noen vrakdeler, men begge fikk heldigvis ikke andre fysiske skader enn noen skrammer og blåmerker.

TRE ÅRS FENGSEL.

Hele tiden mens enkemannen forklarte seg løftet tiltalte knapt på hodet en eneste gang. 21-åringen ønsket heller ikke å si noe før retten ble hevet.

Aktor la ned påstand om tre års fengsel for sjåføren.

– Det foreligger ingen formildende omstendigheter, men derimot flere straffeskjerpende forhold. Det er ført klare beviser for at tiltalte kjørte i minst 123 kilometer i timen i 60-sonen, han hadde 1,8 i alkoholpromille og snakket samtidig i håndholdt mobiltelefon, sa politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar.

Aktor sa videre at det kunne gått enda verre. To barn lå og sov i samme campingvogn, og bare tilfeldigheter gjorde at ikke også de ble drept, sa aktor.

600.000 I OPPREISNING.

Bistandsadvokat Magnus Grøsfjeld la ned påstand om oppreisning på til sammen 600.000 kroner, fordelt på like store beløp til de to døtrene og ektemannen. Tiltaltes forsvarer, Ben Fegran, sier 75.000 kroner i oppreisning til hver av de tre etterlatte er mer i tråd med rettspraksis.

– Jeg mener tre år vil være en for streng straff, og mener retten i alle fall bør slå av et halvt år. Det bør vektlegges noe at min klient er ung, har erkjent straffskyld, vist anger og skyldfølelser, og selv også ble skadet i ryggen og psykisk, sier Ben Fegran.

Får aktor det som han, vil kan en 21 år gammel lyngdalsmann bli dømt til tre års ubetinget fengsel etter campingvognulykken på Rosfjord i Lyngdal.

Det ble også lagt ned påstand om til sammen 600.000 kroner i oppreisning til de etterlatte og tap av førerkortet for alltid.

Det er ventet å falle dom i saken i slutten av neste uke.