KRISTIANSAND: — Det blir aldri nok sanger om kjærlighet, roper vokalist McCafferty fra scenen og setter i gang med klassikeren ”Love Hurts”. Etter 80 minutter med nesten bare hard rock'n roll er tiden kommet for å roe ned publikum med cover-låten som alle forbinder med den skotske gruppen (og gamle flammer), men som likevel er veldig utypisk for dem. De vel tusen publikummerne roper og jubler, men ikke alle synes ”Love Hurts” er høydepunktet.

Se også: Bildeserie fra konserten

Blodfans

  • Jeg begynner å bli litt lei den sangen nå, innrømmer Hilde Ludvigsen (42) fra Arendal. Og det er kanskje ikke så rart etter å ha vært på 23 konserter med bandet på bare fire år (!). Sammen med ekteparet Hege (45) og Svein Willumstad (42) var hun trolig Nazareths mest ihuga fans i Kristiansand frdag kveld. De tre har stilt seg opp helt foran. På seg har de Nazareth t-skjorter, og i hodet mange minner om tidligere konserter med karene som de etter hvert kjenner godt.

— Forventningene til kveldens konsert er kjempehøye. Jeg snakket med Dan tidligere i dag og han virker å være i kjempeform, opplyser Svein som selvsagt bor på samme hotell som bandet.

- Hvorfor Nazareth?

— De er ett av de største bandene som noen gang har eksistert. Jeg har vært fan helt siden en kompis spilte dem for meg da jeg var 12-13 år, svarer Svein som i dag har 300 Nazareth-plater i samlingen.

Nye hits

Nazareth har eksistert siden 1968, og kun to av de fire opprinnelige medlemmene er med i dag. Det er vokalist Dan McCafferty og bassist Pete Agnew. De to andre er gitarist Jimmy Murrison som har vært med siden 1994 og trommis Lee Agnes, Petes sønn. Han har vært med siden 1999. Gitarist Jimmy imponerte med sine mange, og lange, gitarsoloer. Vokalist Dan var ikke redd for å stille seg i skyggen av gitaristen. Kanskje burde han ha krevd mer plass i rampelyset for det er begrenset hvor gøy det er å høre på gitarsoloer med opptil tre minutters varighet et nesten tosifret antall ganger i løpet av halvannen time. Bandet spilte både gamle og nye hits, men ifølge kjennere i salen var det en overvekt av nye, og dermed litt mer kommersielle, låter. Publikum hadde som forventet en ganske høy gjennomsnittsalder.

Hes stemme

Mange hadde møtt opp for å mimre til fortidens gamle slagere. Undertegnede observerte i alle fall flere i 50-60 års alderen som rocket ivrig midt på gulvet foran scenen. De fleste av låtene som ble spilt var av det tyngre slaget. Folk som kom på konserten og forventet å høre rolige ballader som ”Love Hurts” reiste nok slukkøret hjem igjen. Men de som visste hva de innlot seg på, var nok godt fornøyd med det de fikk høre fra scenen. Vokalist McCafferty lot ikke alderen være noen hindring og fremførte den ene hiten etter den andre med sin særegne hese stemme. Til tider kunne en lure på om det var AC/DC's vokalist som sto der framme på scenen. Likheten mellom de to stemmene er slående.

Til Haugesund

Nazareth turnerer mye. I år gjør de mer enn 200 konserter. Etter fredagens konsert i Kristiansand, gikk turen videre til Haugesund. Dit reiser selvsagt også gruppas fanbase nummer én: Svein, Hilde og Hege.

— Vi skal til Haugesund for å se de i morgen. Her snakker vi tross alt om et av de beste rock'n roll bandene i verden, fastslår Svein Willumstad som selv arrangerte konsert med Nazareth i Arendal for to år siden.