– Det er rolig i trafikken nå, og ingen problemer å melde om med unntak av trafikk tilknyttet Askertunnelen, opplyser pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Det er fortsatt problemer med strømtilførselen på Asker stasjon etter brannen i Askertunnelen tirsdag kveld. Jernbaneverket anslår at tunnelen vil være klar til bruk igjen tidligst mandag. I mellomtiden medfører dette at innstilte lokaltog mellom Moss og Spikkestad erstattes med alternativ transport mellom Sandvika og Heggedal. Lokaltogene mellom Lillestrøm og Asker erstattes med buss mellom Hvalstad og Asker.

De tidligere nevnte problemene torsdag morgen ble løst i løpet av dagen. Nattoget fra Bergen som skulle være framme i Oslo klokken 6.26, ble halvannen time forsinket på grunn av en feil på sporet. På Gjøvikbanen ble tog mellom Oslo og Gjøvik innstilt torsdag morgen fordi NSB manglet togsett. NSB manglet også togsett på Rørosbanen, noe som førte til at et tog tidlig på morgenen måtte innstilles. Passasjerene ble fraktet med buss og drosje i stedet.

På Kongsvingerbanen var det problemer med en kjøreledning tidlig på morgenen mellom Sørumsand og Fetsund, men Jernbaneverket fikk senere reparert feilen.