ARENDAL: Lastebilkortesjen startet fra Lanner i Porsgrunn klokken 07.00 i dag morges, og en rundt fem kilometer lang kortesje satte kursen sørover mot Arendal rundt klokken 10.00. — Det var et utrolig syn. Til å begynne med var vel kortesjen rundt fire kilometer lang, men det kom stadig nye vogntog til underveis og når vi ankom Arendal var vel lengden nærmere fem kilometer, sier aksjonsleder Vidar Tellefsen til fvn.no.

Sneglefart

Da konvoien klokken 11.20 i formiddag passerte fylkesgrensa til Aust-Agder i sneglefart var det bak dem en nesten like lang kø med privatbiler som forsøkte å komme seg frem. Da de passerte Sørlandsporten i formiddag, var det nærmest unntakstilstander på E 18. – Det er køer så langt en kan se. Hellikoptere flyr over oss, og det er politipatruljer som følger oss. Langs veien står det masse folk som roper og tuter. Det er et vanvittig opplegg dette, sier Roar Josephsen i Viking Arendal, som ligger som nummer to i kortesjen til agderposten.no.

Klokken 12.40 passerte den kilometerlange kortesjen Harebakken. Vogntogene blir fulgt at UP.

– To UP-patruljer følger kortesjen, opplyser operasjonsleder Oddbjørn Hermansen i Telemark politidistrikt til NTB.

- Spare liv

I Arendal tok kortesjen seg en pause oppe ved Stoa. Her ble det også tid til en appell.

— Målet med aksjonen er å få fokus på en bedre E 18 fra Kristiansand til Oslo. De fleste av oss jobber som yrkessjåfører og vår oppfordring til politikerne er klar. Vi ønsker å spare menneskeliv fremfor å spare penger, sier Tellefsen.

Vogntoga har nå satt kursen tilbake til Lanner hvor det vil bli holdt en ny appell. Turen til Arendal tok rundt to og en halv time, og Tellefsen regner med at de kommer til å bruke rundt det samme tilbake igjen.

— Vi kjører i rundt 50 til 60 kilometer i timen, forklarer han.

- Tommelen opp

- Du tror ikke bilistene som blir liggende bak dere blir sure på grunn av dette?

— Noen blir sikkert det, men dette er noe vi gjør for å spare menneskeliv. Og da tror jeg at folk flest finner seg i å måtte kjøre litt senere en dag i løpet av et år. Vi har møtt mange biler langs veien som gir oss tommelen opp, sier aksjonslederen.

Han er sikker på at budskapet har nådd frem til politikerne.

— Og dersom det ikke har det må vi bare gjøre det hele enda større neste år. Vi gir oss ikke, fastslår han.