GRIMSTAD: Kvinnen i 30-årene ble ifølge politiet pågrepet uten dramatikk i 22-tiden søndag kveld.

— Kvinnen ble pågrepet i et bolighus utenfor Grimstad. Pågripelsen var kontrollert og uten dramatikk, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge Agderposten skjedde pågripelsen på en adresse på Fevik.

Pågrepet i Søgne

Drøye to timer senere, klokken 00.40, ble en mann i 50-årene pågrepet i en bolig i Søgne. Også da skal pågripelsen ha gått rolig for seg.

— Vi har nå pågrepet de tre personene vi etterlyste søndag. Per nå savner vi en beige Volkswagen Golf med registreringsnummer PP 82978. Vi er veldig interessert i observasjoner av den, så hvis noen vet noe, vil vi gjerne ha greie på det, sier Austad.

Mannen ble brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon, mens kvinnen ble lagt inn til observasjon på Sørlandet sykehus i Arendal. Hun skal ha hatt mindre skader, angivelig etter at politiet kjørte inn i bilen hun satt i under pågripelsen av den første personen, en 34 år gammel mann.

Dramatisk biljakt

Store styrker fra politiet lette etter de to personene søndag kveld, etter to gisselsituasjoner på Sørlandet i løpet av dagen. Den første av de tre pågrepne ble tatt i Grimstad sentrum klokken 16.30 etter en dramatisk biljakt. Kvinnen skal ha vært sammen med denne mannen i bilen, men løp fra stedet da ferden endte i en bygård i Grimstad.

Golfen som er etterlyst ble brukt av en vekter på jobb i Sørlandsparken søndag morgen. Klokken 08 tvang en bevæpnet mann seg inn i bilen hans og truet vekteren til å kjøre til nærmeste minibank. Politiet ser ikke bort fra at det er en sammenheng mellom hendelsen i Sørlandsparken og biljakten.

Foreløpig kan ikke politiet si noe konkret om hva de pågrepne er siktet for, men saken omfatter ran, frihetsberøvelse og en lang rekke trafikkforseelser.

— De knyttes opp mot en eller flere av hendelsene som skjedde søndag. Dette etterforskes videre, og det vil nok gå noen timer før vi kan si noe mer, sier operasjonslederen.

Omfattende aksjon

15 ekstra politimannskaper og ordinære vaktmannskaper deltok i den omfattende aksjonen gjennom store deler av søndagen. Politiet undersøkte flere adresser, tok imot forklaringer og jaktet på gjerningspersonen og andre involverte.

Den antatte hovedmannen (34) ble pågrepet i Voss gate etter at han kjørte inn i et hus og deretter ble torpedert av politiet.

Fvn.no kommer tilbake med mer.

Foto: Ernest Boswarva. Foto: Ernest Boswarva