LILLESAND: Kvinneliket ble funnet i sjøen utenfor Kalvøya tirsdag ettermiddag i forrige uke. Foreløpig har politiet svært lite informasjon som kan gi svar på hvem den døde kvinnen er.

— Hun er lys i huden. Men vi har ikke fått noen tilbakemelding fra Rettsmedisinsk institutt og har heller ingen identifikasjon. Vi har fått ulike henvendelser fra folk, men jeg ønsker ikke å si noe om hvem vi har sjekket funnet opp mot, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, til fvn.no.

— Den siste tiden er ikke noen meldt savnet i området, legger han til.

Ikke Ann-Helen Karlsen

Den siste kvinnen som er meldt savnet fra Lillesand er trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen. Hun ble sist sett i Tananger ved Stavanger natt til søndag 6. mars 2005, og er senere aldri funnet. Etter det fvn.no kjenner til, ble Karlsen sjekket opp mot likfunnet ved Kalvøya, uten treff.

To dager etter funnet fikk pårørende beskjed om at den døde kvinnen ikke var Ann-Helen Karlsen.

— Vi fikk først beskjed fra Rogaland politidistrikt, deretter fra lensmannskontoret i Lillesand, sier Ann-Helen Karlsens storesøster, Torill Karlsen, til fvn.no.

Ifølge Kripos er det for tiden syv kvinner som er savnet på Agder. Statistikken er imidlertid ikke oppdatert siden august i fjor, og går helt tilbake til 1934. Politiet utelukker imidlertid ikke at den døde kvinnen kan ha kommet med strømningene i sjøen fra både utlandet og andre politidistrikter.

— Vi sjekker opp mot kvinner som er savnet utover de lokale områdene, opplyser Nygård.

Hadde ligget lenge i sjøen

Liket bar preg av å ha ligget lenge i vann, og ifølge politiet finnes det ikke noe fasitsvar på hvor lenge et lik kan ligge i sjøen før naturen går sin gang. Det kommer an på bekledning, temperatur og strømninger. Derfor var det også naturlig for politiet å sjekke funnet opp mot forsvinningen fra 2005. — Vi har hatt kontakt på tvers av politidistriktene, og sjekket funnet spesielt opp mot Ann-Helen Karlsen. Men lik blir som oftest funnet i nærheten av stedet de druknet, sier politioverbetjent Bjørn Torleif Vannevik ved Rogaland politidistrikt.

Lensmann Kjetil Nygård håper at den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo skal være klar i slutten av denne uken. Foreløpig er det ingenting som tyder på at kvinnen er blitt utsatt for noe kriminelt.

Kripos bistår Agder politidistrikt med identifiseringen. De vil også ta seg av kontakten med utenlandsk politi dersom det blir nødvendig.

— For å få en identfisering vil Kripos gjøre søk i det nasjonale registeret for savnede. Men nå avventer vi obduksjonsrapporten, sier Nygård.

Informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos vil ikke kommentere etterforskningen av likfunnet, men sier på generelt grunnlag at man først vil forsøke å sjekke kvinnen opp mot fingeravtrykk. Hvis ikke det går, vil tannstilling og DNA undersøkes.