– De to voksne ble sittende fastklemt i vraket. Bilen fikk sleng, smalt i autovernet, traff en lyktestolpe og veltet ned en skråning, forteller operasjonsleder Geir Danielsen i Telemark politidistrikt.Ingen andre biler var involvert i ulykken som skjedde på E 18 like øst for fylkesgrensa mellom Aust-Agder og Telemark lørdag morgen. Politiet fikk melding om utforkjøringen klokken 07.57. Familifar hardest skadet

Familiefaren (45) som trolig kjøre bilen, ble fløyet fra ulykkesstedet til Ullevaal sykehus i Oslo klokken 09.08. Det vil si at han lå fastklemt en times tid i vraket. De fire andre skadene – mor på 42 år og de tre barna på 16, 13 og 3 – ble kjørt med ambulanser til Sykehuset Telemark.

Familiefaren er hardest skadet. Han har hodeskader og bruddskader, og det er usikkert hvor alvorlig det er. For alle som var involvert i ulykken er til standen stabil. Alle er til behandling på sykehuset.

Trolig glatt veibane

– I følge et vitne som kjørte i bilen bak, fikk bilen fra Kristiansand plutselig sleng. Det var glatt veibane på Aust-Agder-siden, men det er uvisst hvor glatt det var på ulykkesstedet ved Bråtvannsdalen i Kragero, sier operasjonsleder Danielsen.

Bilen ble totalvrak. Det var ingen andre biler involvert i ulykken. Vegvesenets ulykkeskommisjon var på ulykkesstedet lørdag for å etterforske trafikkulykken.

Les også: Familie fra Agder i ulykke