KRISTIANSAND: Veien ved Frikstad i Kristiansand var i ettermiddagstimene speilblank og flere biler kolliderte eller havnet i grøfta. For bilist Lis Barbo Nyland og hennes åtte måneder gamle sønn kunne situasjonen endt i katastrofe.

– Jeg var på vei opp bakken da en bil foran meg måtte stoppe og begynte å skli. Jeg fikk hevet meg ut og havnet i grøfta, forteller hun.

Kjørte uten kjetting

En skolebuss forsøkte seg kort tid senere på bakken, men uten kjettinger var bussen uten mulighet for å klare stigningen.

– Bussen kjørte opp uten kjetting og begynte å skli bakover. Jeg fikk hevet ut min sønn som satt i barnesete og meg selv, forteller hun om den ekle opplevelsen.

Bussen skled ti meter ned bakken i løpet av tre sekunder og havnet til slutt i kvinnens bil. Bilen er nå kondemnert, og står midt mellom et tre og bussen. Vekten av bussen presset bilen sammen lenge etter at sammenstøtet fant sted

– Sjåføren på bussen meldte inn at den hadde sklidd inn i en annen bil. Andre biler skal også ha sklidd i grøfta, forteller operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Flere uhell

Politiet har fått melding om at flere biler har havnet i grøfta i området ved Frikstad.

– Vi har også fått melding om kollisjon front mot front ved Kongshavn. Patruljen melder at det kun er snakk om minimal personskade, opplyser Enoksen.