LYNGDAL: Det var natt til 25. mai at 21-åringen mistet kontrollen på bilen som i stor fart nærmest fløy over autovernet og inn på campingplassen i Lyngdal. I minst 123 kilometer i timen i 60-sonen, med 1,8 i alkoholpromille og snakkende i en mobiltelefon kjørte den unge sjåføren gjennom en campingvogn, og drepte 33 år gamle Kate-Elin Haga Øgreid.

I tillegg til den ubetingede fengselsstraffen har Lister tingrett dømt 21-åringen til å betale til sammen 360.000 kroner i oppreisning, fordelt på 120.000 kroner til hver av de to døtrene og enkemannen.

Les også: Sørger over tapet av kona | Vil betale erstatning

Retten karakteriserer 21-åringens kjøring som grovt uaktsom og hensynløs, og mener at det bare var hell som gjorde at også ikke hennes to barn som lå og sov i samme campingvogn, ble alvorlig skadet eller drept.

Aktor, politiadvokat Terje Skaar, la i retten ned påstand om tre års ubetinget fengsel. Han sier det blir opp til statsadvokaten å avgjøre om saken skal ankes.

Advokat Ben Fegran som er 21-åringens forsvarer, sa i retten at 2,5 års fengsel ville være mer i tråd med rettspraksis, noe altså også Lister tingrett sa seg enig i.

Bistandsadvokat Magnus Grøsfjeld la ned påstand om 200.000 kroner i oppreisning til hver av de tre etterlatte. Han sier at avdødes familie mener at både erstatningsbeløpet og fengselsstraffen er for lav.