BYKLE: Brannøvelsen var godt i gang da det gikk galt. Brannsjef Jerry Remme gikk inn i bygningen for å skape litt ekstra røyk for røykdykkerne som skulle øve. Det brant allerede godt i den gamle trebygningen i Hovden sentrum.

Se bildene fra brannen her

Inne i bygningen tok det fyr i røykgassen og flammen fór oppover brannsjefens høyre lår.

Andregrads forbrenning

Han ble umiddelbart tatt under behandling og fraktet i ambulanse til legevakten på Hovden. Deretter ble han brakt videre til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— Bare noe småtterier, en andregrads forbrenning på låret. Men de ville nå sjekke meg i tilfelle infeksjoner og sånt, sa Remme til Fædrelandsvennen fra ambulansen onsdag kveld.

— Han hadde ikke skikkelig beskyttelsesdress på seg, bekreftet varabrannsjef Egil Kvitne etter at han hadde varslet politiet og Arbeidstilsynet om hendelsen.

TIL SYKEHUS: Båren ble gjort klar for brannsjef Jerry Remme (i midten) etter brannskaden han fikk under øvelsen på Hovden. Han trengte den ikke. (Foto: Johs. Bjørkeli)

Formålet med brannøvelsen i sentrum var først og fremst å trene røykdykkerne. For noen av de næringsdrivende kom beskjeden om at de burde slå av ventilasjonsanleggene på grunn av røyken utenfra både tilfeldig og i tolvte time. Varmesøkende kamera

Også den nye brannbilen i Valle fikk testet seg onsdag. Den har en kraftig vannkanon.

— Vi har nå fått varmesøkende kamera. Med dette kan vi se folk inne i et rom som er stappfullt av røyk. Dette har vi anskaffet i samarbeid med Agder Energi, sier varabrannsjef Kvitne.

Setesdal Brannvesen har nå helt topp moderne utstyr på alle nivå, forteller Kvitne.

Ni røykdykkere fikk testet seg inne i det gamle trehuset i går. Nå skal ny og moderne arkitektur oppstå på den verdifulle tomten, midt i Hovden sentrum.

STOR INTERESSE: Brannøvelsen i Hovden sentrum trakk skuelystne. (Foto: Johs. Bjørkeli)