KRISTIANSAND: — Vi er svært interessert i tips fra vitner som kan ha sett gjerningsmannen i området før eller etter ranet. Det er få spor i saken, forteller etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon.

Ransmannen skal være rundt 20 år, cirka 170 centimeter høy og ha normal kroppsbygning. Han var iført en blå hettegenser og en sort lue som det var klippet hull til øynene i.

Så ransmannen stikke fra åstedet

  • Da jeg kom til butikken så jeg en mørkledd person med en stor svart bag gå ifra døra mot bensinstasjonen på andre siden av veien, sier øyenvitne, Stephan Skotoff, til fvn.no.

Der og da skjønte han ikke at det hadde skjedd et ran. Han karakteriserer raneren som normal av størrelse.

— Det var en middels stor mann. Jeg tør ikke si hvor gammel. Han var helt normal, forteller han.

Stephan Skotoff så ransmannen

Ingen pågrepet

Dagligvarekjeden ble ranet like før klokken 23 onsdag kveld. Politiet satte umiddelbart store styrker i sving for å spore opp ransmannen, men torsdag morgen var det fremdeles ikke foretatt noen pågripelse.

— Vi har oppsøkt en del aktuelle adresser i nærområdet, men uten at det har gitt resultat, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

Politiet var onsdag kveld usikre på om det var en eller flere ransmenn, men ifølge Arnesen tror politiet at ransmannen var alene.

— Vi tror mannen forsvant fra stedet til fots. Det er ingenting som tyder på at han har forsvunnet i bil, sier han.

Bevæpnet

Mannen var ifølge politiet bevæpnet med en pistol, men denne skal mannen kun ha holdt langs siden av kroppen uten å true den ansatte.

— Hun følte seg likevel såpass truet at hun ga ham pengene med en gang, sier Arnesen.

Gjerningsmannen skal ha snakket svært lite under ranet, men det lille han sa skal ha vært på engelsk. Størrelsen på ransutbyttet er foreløpig ukjent.

Politiet på stedet etter melding om ranet ved Mini-Krossen. Foto: Lars Kristian Larsen

Dagligvarekjeden har blitt ranet hele fire ganger i løpet av de siste ni årene. I tillegg har butikken vært utsatt for flere innbrudd.