KRISTIANSAND: – Til sammen elleve barn og flere voksne var på tur på Lyngøya, da et rødspritbasert kokeapparat eksploderte, sier operasjonsleder Bjarne Bakken i Agder politidistrikt til NTB.

Det var tre barn involvert i ulykken, to av dem ble fraktet til sykehuset i Kristiansand. De to guttene på 10 og 11 år har pådratt seg brannskader, men tilstanden er stabil, opplyser sykehuset til NTB lørdag kveld. En av de skadde blir fraktet til Haukeland sykehus søndag.

— De stod i en ring rundt rødspritapparatet da det eksploderte. Hvordan tredjemann fikk en skade i øyet er ikke klart enda, fortalte operasjonsleder Per Lauvnes, til fvn.no lørdag ettermiddag.

Alle de involverte deltok på en pinsetur i regi av Samfunnet menighet.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 11.50. Holdt på med å koke vann

  • Det som skjedde var et uhell i forbindelse med at man holdt på med å koke vann til et måltid, opplyser leder for ungdomsgruppa i Samfunnet menighet, Jarl Sindland, til fvn.no.

Han kan fortelle at de ikke er sikre på hva som skjedde da rødspritapparatet eksploderte, men at de har bedt politiet om å undersøke det.

Sindland kan opplyse om at det i følge sykehuset skal gå bra med alle de tre barna som ble skadet da apparatet eksploderte.

— Han som ble fraktet til Haukeland fikk en tredjegradsforbrenning på innsiden av låret, mens han som ligger på sykehuset i Kristiansand fikk andregradsforbrenninger på mage og lår. Tredjemann slapp unna med kun mindre skader, forteller han.

Haukeland universitetssykehus opplyser søndag kveld til fvn.no at tilstanden for 9-åringen som behandles ved sykehuset er alvorlig, men stabil.