Se reportasje fra fvntv KRISTIANSAND: Fvn.no har i dag besøkt naboer ved en av de fem leilighetene den halliksiktede kristiansandsmannen i 40-årene eier i Kristiansand sentrum. Mannen er siktet for å ha leid ut en leilighet til prostituerte.

Leiligheten fvn.no har besøkt ligger i boligkomplekset Centrum Platz i Tollbodgata. Politiet vil imidlertid ikke bekrefte om det er denne leiligheten som utgjør grunnlaget for halliksiktelsen.

Innenfor døra i leiligheten snakket kvinner engelsk.

Fvn.no har også vært i kontakt med flere naboer til leiligheten som ikke ønsker å stå frem med navn.

— Forvirret og sprut røde i trynet

  • Det var sinnssykt åpenlyst, sier en av naboene, og fortsetter:

— Det var ganske mye aktivitet i en av leilighetene der rundt juletider i fjor. Plutselig kom det mange gamle menn ut av leiligheten. De virket veldig forvirret og sprut røde i trynet. Det virket ikke som de var veldig kjente i bygget, sier han.

To av naboene forteller at det som regel er to asiatiske kvinner som holder til i leiligheten. Én forteller at det også var en lys kvinne og noen brasilianere i leiligheten en periode.

— Den ene (asiatiske kvinnen, red. anm.) kom ut i en veldig tettsittende rød silkekjole en gang. Vi skjønte jo at det måtte være noe muffens. Jeg syns jo det var litt kvalmt, sier naboen.

Se reportasje fra fvntv — Rene boremaskinen

En annen, relativt nyinnflyttet nabo sier følgende:

- Det tok ikke lang tid før jeg skjønte hva som foregikk der. Jeg hører heldigvis ikke så mye stønning, men det hender senga kommer utenfor teppet og da høres det ut som rene boremaskinen der inne, sier han.

Mannen forteller at han er overrasket over kundene til de prostituerte.

— Jeg er mest sjokkert over at det er mange unge menn i tyveårene som besøker dem. Den eldste jeg har sett må ha vært rundt 75 år, sier han.

Han forteller videre at han har merket mest aktivitet i leiligheten i sommer. Da skal det ha vært opp til fem-seks kunder på én dag.

En annen nabo sier at de fleste kundene han har sett er middelaldrende menn.

— Man begynner jo å tenke litt når det kommer menn i femti-seksti-årene i gangene her. De kommer som regel alene. Det er en stund siden sist nå, men det var ganske mange her en periode, sier han.

Fengsles antakelig fredag

Mannen satt fortsatt i avhør da fvn.no var i kontakt med politiet ved 14-tiden i dag. Den siktede kommer sannsynligvis til å bli fremsatt for fengsling i morgen.

— Jeg har snakket med påtalemyndigheten, og vi legger opp til fengsling i morgen, sier Geir Hansen, etterforskningsleder i Agder politidistrikt.

- Hva blir i så fall grunnlaget for fengslingen?

— Bevisforspillelsesfare, svarer Hansen.

Se reportasje fra fvntv

CENTRUM PLATZ: Den halliksiktede mannen i 40-årene eier en leilighet i boligkomplekset Centrum Platz, der det til sammen er 102 leiligheter, i Tollbodgata i Kristiansand. Naboer forteller om åpenlys prostitusjon i leiligheten. Arkivfoto: Torstein Øen