SØGNE : Godt over 150 deltok i minnestunden i Søgne misjonskirke tirsdag kveld. Det var venninnen til Maria Dahlstrøms mor, Janne Veel, som hadde tatt initiativ til samlingen. Kirken var fylt av tente lys, mye tårer, men også litt latter.

Maria Dahlstrøm døde brått under en snøscootertur i Hjartdal kommune i Telemark om kvelden 1. juledag. 19-åringen gikk to år på restaurant og matfag på Tangen videregående skole i Kristiansand og var nå i sitt første praksisår som kokkelæring på Sørlandet sykehus Kristiansand. Arbeidskollega Martin Eriksen beskrev Dahlstrøm som en flott person.

– Jeg har utrolige sterke minner med Maria. Hun var flink til å jobbe og sto alltid på. Jeg vil savne henne på jobb, for hun var også alltid i godt humør, sa Eriksen med bildet av Maria ved sin side.

– Maria var som en datter for meg. Vi var sterkt knyttet til hverandre, fortalte tante Heidi. På vegne av Marias far som ikke orket å være til stede, takket hun for at «dere» har laget denne flotte minnestunden.

Gråtkvalt og hånd i hånd gikk venninner, fra blant annet Tangen videregående skole, fram til bordet og ville fortelle hvordan de opplevde Maria.

– Jeg husker smilet til Maria, smilet som smeltet oss andre. Hun var også veldig omtenksom – og impulsiv. Da vi sov hos hverandre, hørte vi alltid på favorittsangen vår før vi la oss. Og når hun inviterte til middag, glemte hun å lage den fordi hun hadde så mye å fortelle.

I et øyeblikk ble tårer til latter.

– Maria var ei glad jente som spredte mye humør, fortalte Øyvind Bakkevold, kamerat av Marias far.

Bakkevold innledet minnestunden med å fortelle om ulykken denne kvelden.

– Maria var fryktelig uheldig under scooterturen. Det er ikke riktig at hun traff en stolpe, som det sto i avisen, hun traff et tre med hodet. Maria døde veldig fort, sa Bakkevold.

Maria Dahlstrøm begraves neste onsdag i Søgne gamle kirke.

NÆR FULLSATT: Misjonskirken i Søgne var nær fullsatt under minnestunden for Maria Dahlstrøm tirsdag kveld. Mange tente lys til minne om 19-åringen som brått ble revet bort. Enkelte ville også fortelle noen gode historier om venninnen. Foto: Frode Lindblom