KRISTIANSAND: Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i ti måneder. Fire måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år.

I tillegg til at han ble dømt for manglende regnskapsføring i den aktuelle perioden, er mannen også domfelt fordi han ikke sendte inn selvangivelse for 2004, og fordi han ikke leverte terminoppgaver for moms i tide.

Ifølge tilståelsesdommen fra tingretten startet 29-åringen i 2001 et enkeltmannsforetak fordi han ville drive noe for seg selv. I 2002 etablerte han en del internasjonale kontakter og kom i gang med handel med mobiltelefoner. I perioden med en omsetning på over 343 millioner kroner i 2003, ble han syk og hadde problemer med å ta hånd om de daglige gjøremål. Før denne tid var regnskaper og alle andre offentlige oppgaver levert i tide.

Retten mener at det er straffeskjerpende at omsetningen var så høy som mer enn 343 millioner. Det har vært formildende at den domfelte har gitt en uforbeholden tilståelse og han har derfor hatt krav på strafferabatt.