BYGLAND/KRISTIANSAND: Etter det Fædrelandsvennen erfarer skal 16-åringen gjennom det første formelle avhøret med sin forsvarer, Alf Tore Nilsen tilstede, i løpet av torsdag ettermiddag.

Siktelsen mot ham kan være utferdiget på bakgrunn av de opplysninger som faren har gitt politiet i avhøret som ble foretatt i går.

Annen tilleggsinformasjon kan være tekstmeldinger som er sendt mellom de to.

Samtidig kan det ikke utelukkes at det kan ha vært utvekslet informasjon mellom far og sønn i forkant av det som skulle skje.

Familietragedie

– Jeg kan av etterforskningsmessig hensyn ikke fortelle grunnlaget for siktelsen mot sønnen, sier politijurist Folke Åmlid ved Agder politidistrikt.

Åmlid sier at den siktede faren ikke har erkjent straffskyld. På spørsmål om faren har erkjent de faktiske forhold sier Åmlid at han ikke kan si noe om dette av hensyn til etterforskningen.

Farens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, sier at han ikke er kjent med informasjon om at faren skal ha trukket sønnen inn i selve drapshandlingen.

– Det som skjedde er en familietragedie. Det kan ikke settes merkelapper på handlingen som for eksempel sjalusi eller religion, mener advokat Johnsen.

Fengslingsmøte i morgen

Faren blir fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett i morgen klokka 12.30. Foreløpig er det ikke berammet fengslingsmøte hvor den 16 år gamle sønnen blir fremstilt med krav om varetektsfengsling.

Familien i Bygland bestod av fire barn, to jenter og to gutter. De to guttene bodde hos faren. Den yngste sønnen, som er 14 år, er ikke involvert i saken, opplyser politijurist Åmlid.

Etter det fvn.no forstår ”pratet” sønnen på 16 år seg inn i saken gjennom den informasjon han gav politiet under den foreløpige forklaringen til lensmannen i Bygland i går.