KRISTIANSAND: En åtte måneder gammel baby var død da moren fant gutten livløst i leiligheten om morgenen 25. september i 2004. Barnemoren og hennes daværende kjæreste, en 31 år gammel mann, var i leiligheten. 31 åringen ble tiltalt fordi påtalemyndigheten mener at han påførte den lille guttebabyen så mange og så omfattende skader at han døde. I tingretten ble 31-åringen frifunnet.

I lagmannsretten ble han dømt, men senere har Høyesterett opphevet denne dommen. Årsaken er at tiltaltes hovedforsvarer ble syk, og lagmannsretten tillot at saken fortsatte med kun forsvarerens fullmektig tilstede.

Dermed startet saken på nytt i lagmannsretten i Kristiansand i går. Det er avsatt tre uker til behandling av saken. Til slutt er det de fem kvinnene og de fem mennene i juryen som skal avgjøre om tiltalte er skyldig eller ikke.

31-åringen svarte ”jeg er ikke skyldig” da han ble spurt om han erkjente straffskyld under oppstarten av saken mandag morgen.

Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at den tiltalte har påført guttebabyen så omfattende skader at han døde. Forsvareren hevder på sin side at bevisene ikke holder mål, og at tiltalte derfor må frifinnes.

I lagmannsretten er det lagt opp til en omfattende bevisførsel både fra påtalemyndigheten og fra forsvareren.